​Jessica Pegula (principala favorită rămasă în competiție) a fost eliminată în sferturile de la Australian Open. Americanca a fost depășită, scor 6-4, 6-1, de Victoria Azarenka (dublă câștigătoare la Melbourne).

Jessica PegulaFoto: Ng Han Guan / AP / Profimedia

Jessica Pegula, eliminată surprinzător de Victoria Azarenka

Pegula (cap de serie 3, dar principala favorită rămasă în turneu) a resimțit din plin presiunea momentului, jocul americancei fiind departe de așteptări.

Jessica a avut procentaje slabe la serviciu, iar de aici au plecat problemele. Azarenka a fost agresivă cu returul, a greșit mai puțin și a avut mintea mai limpede în momentele importante.

Pegula a greșit mult (31 de erori neforțate) și a fost în permanență în meci cu un pas în urma adversarei.

Cu toate că a dat unele semne de revenire (pe finalul setului întâi), americanca a fost trădată de serviciu, iar lucrurile s-au simplificat pentru Azarenka.

Cu o experiență net superioară (Vika este dublă campioană la Melbourne în 2012 și 2013), Azarenka și-a văzut de planul de joc, a profitat de ziua cenușie a adversarei și a obținut o calificare meritată în semifinale.

Meciul de pe Rod Laver Arena a durat o oră și 37 de minute.

Locul 24 în ierarhia WTA, Azarenka o va întâlni în penultimul act de la Australian Open pe Elena Rybakina (campioana en-titre de la Wimbledon).

În ultimele două meciuri din sferturi se vor întâlni Karolina Pliskova (favorită 30) și Magda Linette (45 WTA), respectiv Aryna Sabalenka (favorită 5) și Donna Vekic (64 WTA).