​Patrick Mouratolou pregătește sezonul 2023 din circuitul WTA, iar în acest sens antrenorul francez caută de zor un partener de antrenament pentru Simona Halep.

Patrick Mouratoglou si Simona HalepFoto: Antoine Couvercelle / Panoramic / Bestimage / Profimedia

Presa poloneză a înaintat două posibile nume, Piotr Grynkowski și Albert Chudy fiind prezenți preț de câteva zile la Academia lui Patrick Mouratoglou din Nisa pentru a da probe.

Grynkowski (30 de ani, locul 1846 conform siteului ATP) și Chudy (21 de ani, fără clasament momentan) au dat probe la Nisa, ei putând face parte din echipa Simone Halep pentru anul viitor.

„Numele meu a apărut pe listă, am primit un telefon și trei zile mai târziu eram deja în avionul spre Franța.

Am petrecut o săptămână de probă la academie. Patrick Mouratoglou a vrut să ne vadă personal, să observe la ce nivel suntem, să ne cunoască mai bine”, spune Piotr Grynkowski pentru sport.tvp.pl.

De altfel, Piotr a mai avut acest rol în trecut, cel de sparring partner, atât pentru Iga Swiatek (actuala lideră detașată din ierarhia WTA), cât și pentru Magdalena Frech sau Urszula Radwanska.

Conform sursei citate, Grynkowski și Chudy așteaptă un răspuns în această perioadă să vadă dacă vreunul dintre ei va face parte din echipa Simonei Halep pentru sezonul 2023.

Jurnaliștii polonezi mai precizează că în urmă cu ani de zile un alt polonez a făcut parte din stafful unei jucătoare importante: Michal Przysiezny a fost partener de antrenament pentru Caroline Wozniacki (fostă lideră mondială și câștigătoare de Grand Slam - Australian Open 2018, într-o finală chiar cu Simona Halep).

Simona Halep a anunțat că nu va mai juca tenis în acest an din cauza operației suferite la nas. Sportiva noastră avea șanse reale de a se califica la Turneul Campioanelor.

În prezent, Patrick Mouratoglou lucrează cu Holger Rune, danez aflat pe locul 27 în clasamentul ATP, până la revenirea Simonei pe teren.