Mariano Navone, jucător cu o ascensiune fulminantă în circuitul ATP, este aproape de a deveni primul jucător din Era Open a tenisului (a început în 1968) care să fie cap de serie la prima sa prezență pe tabloul principal al unui Grand Slam.

Mariano NavoneFoto: MAURO PIMENTEL / AFP / Profimedia

>> Care sunt șansele ca Simona Halep să primescă un wild card la Roland Garros 2024

Mariano Navone, cap de serie la primul Grand Slam din carieră

Finalist în aprilie la Țiriac Open, turneu care a avut loc la București, Navone se află acum pe locul 31 în clasamentul ATP, cu 1.339 de puncte. Surprinzător este faptul că toate au fost obținute pe zgură.

Potrivit Punto De Break, argentinianul de 23 de ani a construit un zgârie-nori peste noapte. În urmă cu un an, Mariano era al 219-lea jucător al lumii, dar a participat la numeroase turnee Challenger și a terminat anul 2023 pe locul 125.

Navone a urcat încă aproape 100 de poziții în primele luni din 2024, iar acum va beneficia de un prim tur liber la Mastersul de la Roma. Argentinianul este cap de serie 28 și va juca în runda secundă împotriva învingătorului dintre Luciano Darderi și Denis Shapovalov.

Dacă nu se va accidenta și va fi prezent la Roland Garros 2024, Mariano va fi cap de serie 31 la prima sa prezență pe tabloul principal al unui turneu major.

Grand Slamul de la Roland Garros va avea loc în perioada 26 mai - 9 iunie. Calificările vor debuta cu o săptămână mai devreme. Campionii en-titre de la Paris sunt Iga Swiatek și Novak Djokovic.

>> Jaqueline Cristian a ratat prezența pe tabloul principal de la WTA Roma

De știut:

  • Mariano Navone a jucat și la Australian Open 2024, dar a fost eliminat în primul tur al calificărilor.
  • Doar trei jucători au reușit performanța de a fi capi de serie la primul lor Grand Slam, dar acest lucru se întâmpla înainte de Era Open, când nu exista clasamentul ATP: Manuel Orantes, Gondo Widjojo (Australian Open 1968) și Tony Roche (Roland Garros 1963).
  • Alți cinci jucători s-au aflat pe lista capilor de serie la a doua lor prezență pe tabloul principal al unui turneu major: Peter Rennert (Australian Open 1979), Guillermo Perez Roldan (Roland Garros 1988), Alberto Mancini (Roland Garros 1989), Felix Auger-Aliassime (Wimbledon 2019) și Aslan Karatsev (Roland Garros 2021).

>> Dezvăluiri ale campionului de la ATP Madrid: „Sunt plin de medicamente, nu m-am simțit atât de rău în viața mea”