Feliciano Lopez (40 ani) a egalat, marţi, recordul deţinut de elveţianul Roger Federer, care are 81 de prezenţe pe tablourile principale la turneele de Grand Slam în era open.

Feliciano LopezFoto: atptour.com

Lopez a debutat la turneele de Grand Slam în 2001, la Roland Garros, după care a apărut la fiecare turneu major până la ediţia din 2022 a Grand Slamului francez, unde nu a trecut de calificări.

Feliciano Lopez a pierdut însă marţi, la Wimbledon, în primul tur.

El a fost învins de olandezul Botic van de Zandschulp (cap de serie nr. 21), cu 6-2, 6-3, 6-3.

Aflat în prezent pe locul 214 în lume, spaniolul a atins de trei ori sferturile de finală la All England Club, având şi un sfert de finală la US Open în 2015.

De atunci, veteranul nu a mai trecut de turul al treilea la un Grand Slam.

Fabrice Santoro este al treilea pe listă, după Federer şi Lopez, cu 70 de apariţii pe tablouri principale la turnee de Grand Slam, în timp ce rusul Mihail Iujnîi şi spaniolul Fernando Verdasco au fiecare 69 de apariţii.

La feminin, Alize Cornet a egalat recordul deţinut de japoneza Ai Sugiyama la numărul de participări consecutive la turneele de Grand Slam (62).

Franțuzoaica a învins-o cu scorul de 6-3, 7-6 (7-5) pe Yulia Putintseva în primul tur la Wimbledon 2022, conform Agerpres.