Feliciano Lopez (111 ATP) a fost învins în primul tur al calificărilor la Roland Garros și va rata pentru prima oară din 2002 încoace prezența pe tabloul principal al Grand Slamului francez.

Feliciano LopezFoto: atptour.com

Lopez a pierdut marți în fața italianului Gian Marco Moroni (166 ATP), cu 6-1, 7-6 (7/4), în primul tur al calificărilor de la Roland Garros.

Jucătorul iberic nu a putut depăşi seria neagră din acest sezon, în care nu a câştigat niciunul dintre cele nouă meciuri pe care le-a disputat, conform Agerpres.

În vârstă de 40 de ani, Lopez va fi absent pentru prima oară de pe tabloul principal al unui Grand Slam, începând din 2002, tot la Roland Garros.

Feliciano Lopez, jucătorul cu cele mai multe Grand Slamuri consecutive disputate

De la participarea sa la Wimbledon, în 2018, Feliciano Lopez a devenit jucătorul cu cele mai multe apariţii consecutive în turneele de Grand Slam. El l-a depăşit atunci pe elveţianul Roger Federer (66 de turnee majore consecutive disputate).

Lopez a obţinut cele mai bune rezultate pe iarba de la Londra, unde a ajuns în sferturile de finală în 2005, 2008 şi 2011, fază pe care a atins-o şi la US Open în 2015.

Feliciano Lopez deţine, totodată, recordul de participări la turneele de categoria ATP Masters 1000.