Pregătirea pentru Roland Garros nu a decurs așa cum și-ar fi dorit Rafael Nadal. Marele campion iberic a obținut doar trei victorii în meciurile disputate la Madrid și la Roma, iar după eliminarea de la Foro Italico a vorbit despre problema la picior care revine periodic din 2005 și l-a adus de mai multe ori în pragul retragerii definitive.

Rafael NadalFoto: Marco Iacobucci/ipa-agency.net / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rafael Nadal și durerile la picior: Nu ştiu dacă să mă odihnesc, nu ştiu dacă să mă antrenez

Nadal a câștigat fără probleme primul set al meciului cu Denis Shapovalov (6-1), dar durerile la picior i-au îngreunat din ce în ce mai mult deplasarea pe zgură și canadianul a reușit să profite (7-5, 6-2).

Spaniolul suferă de sindromul Muller-Weiss care duce la o necroză a osului navicular. Această maladie rară este incurabilă şi din acest motiv Rafa a fost nevoit să pună capăt sezonului 2021 în luna august.

Chiar dacă durerile sunt de multe ori insuportabile, Nadal a precizat că nu ia în calcul să renunțe la participarea la Roland Garros (va încerca să cucerească titlul cu numărul 14 pe „Philippe Chatrier” și al 22-lea de Grand Slam).

„Dacă o să merg la Roland Garros? Da, nu m-am accidentat, sunt un jucător care trăieşte cu o accidentare. Asta este rutina mea de zi cu zi, durere şi iar durere. E greu, într-adevăr şi uneori îmi e greu să accept asta. Am avut o durere puternică la picior, dar mai e timp până la Roland Garros.

E foarte frustrant, pentru că în multe zile nu pot juca aşa cum vreau, aşa cum pot. De la mijlocul setului secund am început să simt o durere puternică, dar nu vreau să îi iau din merite lui Denis, a jucat excelent.

Sunt trist, pentru că am jucat bine anterior, m-am simţit bine şi la antrenamente, dar nu există nimic ce poate fi făcut privind această durere. Rămâne doar să accept şi să lupt.

Durerea nu a venit din vreo mişcare greşită, ea e tot timpul acolo, iar uneori se intensifică foarte mult. Asta e tot. Mi-ar plăcea să vorbesc despre altceva, să discutăm despre tenis, dar asta e situaţia în care mă aflu.

Nu ştiu dacă să mă odihnesc, nu ştiu dacă să mă antrenez. Scopul rămâne acelaşi, continuu să visez la Roland Garros. Poate că în câteva zile lucrurile vor sta mai bine cu piciorul, nu ştiu. Oricum, la Roland Garros voi avea un doctor cu mine şi poate asta va ajuta” - Rafael Nadal, după eliminarea de la Roma.

De știut:

  • Rafael Nadal a câștigat de zece ori turneul de la Roma: 2005, 2006, 2007, 2009, 2010, 2012, 2013, 2018, 2019 și 2021.
  • Rafael Nadal, care a câștigat 23 de meciuri în 2022, a suferit în fața lui Denis Shapovalov a treia înfrângere a sezonului (a mai fost învins de Taylor Fritz și de Carlos Alcaraz).