Rafael Nadal debutează la Caja Magica miercuri, împotriva lui Miomir Kecmanovic (32 ATP), în aceeași zi cu derbiul dintre Real Madrid și Manchester City din returul semifinalelor Ligii Campionilor, așa că a avut o cerință specială pentru organizatorii turneului de categorie „ATP 1000”.

HotNews.roFoto: Hotnews

Câștigător de cinci ori al turneului de la Madrid, Nadal le-a cerut organizatorilor ca meciul său să nu se suprapună cu semifinala Realului de pe Santiago Bernabeu, ibericul fiind un mare fan al campionilor din LaLiga.

Conform programului anunţat de organizatorii de la Caja Magica, Nadal ar urma să joace de la ora 17:00 (ora României) împotriva lui Kecmanovic, în timp ce meciul dintre Real şi City se va juca de la ora 22:00.

Ocupantul locului patru în ierarhia ATP a fost invitat să dea lovitura de start a meciului de sâmbătă cu Espanyol (4-0), în urma căruia Real a devenit pentru a 35-a oară campioană a Spaniei.

Directorul turneului de la Madrid: „Nadal nu a vrut să joace de la aceeași oră cu Real”

Feliciano Lopez, directorul turneului de la Madrid, a declarat că Nadal a specificat că nu vrea să evolueze în același timp cu Real Madrid, conform Agerpres.

„Nadal ne-a cerut să nu joace atunci când joacă şi Real Madrid în semifinala Champions League.

Lui Rafa îi place să joace în timpul zilei pentru că mingea sare mai sus” - Feliciano Lopez.

Rafael Nadal nu a mai evoluat într-un meci oficial de la finalul lunii martie, atunci când a fost învins de Taylor Fritz în finala de la Indian Wells.

Pe de altă parte, Real Madrid are un deficit de un gol (3-4 la general) înainte de returul de pe Santiago Bernabeu din semifinalele Ligii Campionilor contra lui Manchester City.