Manchester City pleacă cu prima șansă la calificarea în finala Ligii Campionilor înainte de returul dificil de miercuri contra lui Real Madrid de pe Santiago Bernabeu. După prima manșă a semifinalelor, trupa lui Pep Guardiola are avantaj de un gol în fața echipei lui Carlo Ancelotti.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Pe Etihad Stadium, Manchester City s-a impus cu 4-3 în fața lui Real la capătul unei partide spectaculoase.

Cele două echipe s-au mai întâlnit în semifinale în sezonul 2015/16 al Ligii Campionilor, calificarea fiind decisă pe Santiago Bernabeu în urma autogolului lui Fernando (Man. City).

Manchester City a ajuns în sezonul trecut al Ligii Campionilor până în marea finală (pierdută cu 0-1 în fața lui Chelsea), iar pentru a se califica și anul acesta în ultimul act va fi nevoită să treacă de trupa lui Carlo Ancelotti, de 13 ori câștigătoare a Champions League.

Real Madrid nu se poate baza pe fundașul David Alaba, o absență importantă în lotul lui Carlo Ancelotti. Acesta a suferit o ruptură musculară și nu a putut fi recuperat în timp util.

Carlo Ancelotti, tehnicianul lui Real Madrid: „Motivația nu ne poate duce singură în finala Ligii Campionilor. Trebuie să contăm și pe aspectele individuale, fiind vorba de o combinație de factori pentru calificarea în ultimul act. Dacă vom trece mai departe miercuri, va fi datorită colectivului puternic și calităților individuale, nu doar pentru faptul că vom avea parte de o atmosferă magică pe Bernabeu”.

Pep Guardiola, antrenorul lui Manchester City: „Probabil că va fi nevoie să evoluăm mai bine ca în tur, dar în același timp putem juca mai prost și să câștigăm. Sunt sigur că trebuie să jucăm incredibil ca să ne impunem pe Bernabeu, iar a scoate Real Madrid din Liga Campionilor nu va fi deloc ușor”.

Echipe probabile

Real Madrid: Courtois; Carvajal, Éder Militão, Nacho, Mendy; Modrić, Casemiro, Kroos; Valverde, Benzema, Vinícius Júnior

Man. City: Ederson; João Cancelo, Rúben Dias, Laporte, Zinchenko; De Bruyne, Rodri, Bernardo Silva; Mahrez, Jesus, Foden

Real Madrid - Manchester City va avea loc miercuri, de la ora 22:00, și va fi transmis în format LiveScore pe HotNews.ro și în direct pe Digisport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1.

În finala de pe Stade de France (28 mai) s-a calificat deja Liverpool, care a eliminat Villarreal (5-2 la general).