Real Madrid a devenit pentru a 35-a oară în istorie campioana Spaniei, în urma meciului câștigat sâmbătă, pe teren propriu, scor 4-0, împotriva echipei Espanyol Barcelona (LaLiga, etapa 34).

HotNews.roFoto: Hotnews

Golurile echipei lui Carlo Ancelotti au fost marcate de Rodrygo ('33, '43), Asensio ('55) și Benzema ('81).

De știut:

  • Lovitura de începere a partidei a fost dată de Rafael Nadal.
  • Pentru Marcelo este trofeul cu numărul 24 obţinut cu Real Madrid, el devânsându-l pe Francisco Gento, care a obţinut 23. Sunt cele mai multe trofee obţinute de un jucător în istoria clubului madrilen.

  • Cu patru etape înainte de finalul sezonului, Real Madrid are 81 de puncte în clasament şi nu mai poate fi ajunsă din urmă de Sevilla (locul 2, 64 de puncte), Barcelona (locul 3, 63 de puncte și un meci mai puțin disputat)..
  • Italianul Carlo Ancelotti (62 ani) a devenit astfel primul antrenor care câştigă titlul în cele cinci campionate de top din Europa, după ce a ieşit campion cu AC Milan în 2004 (Serie A), cu Chelsea în 2010 (Premier League, PSG în 2013 (Ligue 1) şi Bayern în 2017 (Bundesliga).

Astfel, fanii Realului se vor strânge la fântâna Cibeles, locul tradiţional în care celebrează marile succese obținute de echipa favorită. O scenă a fost construită în jurul fântânii unde jucătorii îmbarcaţi într-un autocar descoperit se alătură de obicei fanilor veniţi de pe Santiago Bernabeu pentru a continua celebrările.

Dacă la ultimul titlu, din 2020, erau în vigoare măsuri restrictive, inclusiv portul măştii, din cauza Covid-19, acum suporterii se pot manifesta în totală libertate.