Organizatorii Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, au prezentat lista jucatorilor angajati pentru editia 2017, care se va derula la Melbourne intre 16 si 29 ianuarie, informeaza cotidianul L'Equipe, citat de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cu aceasta ocazie, elvetianul Roger Federer (35 ani), fost numar unu mondial, aflat in prezent pe locul 16 in ierarhia ATP, isi va face marea revenire in circuitul profesionist, dupa o prima aparitie la Perth, in Cupa Hopman, la inceputul lunii viitoare.

In turneul feminin, singura absenta importanta dintre cele mai bune 99 de jucatoare va fi cea a belarusei Victoria Azarenka (27 ani, locul 13 WTA), care urmeaza sa aduca pe lume un copil la sfasitul acestui an.

Noii lideri mondiali, germanca Anglique Kerber, la feminin, si britanicul Andy Murray, la masculin, vor fi capi de serie numarul unu la competitia de la Antipozi.

Romania va avea cinci reprezentante pe tabloul principal feminin: Simona Halep (4 WTA), Irina-Camelia Begu (29 WTA), Monica Niculescu (38 WTA), Sorana Cirstea (80 WTA) si Patricia-Maria Tig (107 WTA).

Tommy Haas, Dmitri Tursunov, Jerzy Janowicz si Thanasi Kokkinakis se vor folosi de clasamentul lor protejat pentru a intra pe tabloul principal masculin de la Australian Open, la fel ca si Karin Knapp si Galina Voskoboeva, la feminin.

Vor fi 16 jucatori veniti din calificari la masculin si 12 jucatoare la feminin, precum si opt beneficiari de wild-card pe cele doua tablouri. Se cunosc deja 7 dintre cei 16 jucatori invitati la turneul de la Melbourne: Kayla Day, Myrtille Georges, Luksika Kumkhum, Lizette Cabrera, Michael Mmoh, Quentin Halys si Denis Istomin.