Simona Halep are, incepand de luni, un nou antrenor, acesta fiind Victor Ionita, dupa cum informeaza Virginia Ruzici intr-un comunicat de presa remis redactiei HotNews.ro. Ultima data, Ionita s-a ocupat de pregatirea Soranei Carstea.

HotNews.roFoto: Hotnews

Echipa Simonei Halep:

Virginia Ruzici - Manager

Victor Ionita - Antrenor

Theodor Cercel - Preparator fizic.

"De asemenea, incepand cu luna ianuarie 2015, pentru turneele de la Shenzhen, Sydney si Australian Open de la Melbourne, echipei i se va alatura, ca antrenor consultant, suedezul Thomas Högstedt", se precizeaza in comunicatul de presa.

In varsta de 31 de ani, Victor Ionita a adunat 147,106 dolari din premiile din tenis (simplu si dublu), cea mai buna clasare a acestuia in perioada in care era jucator activ fiind locul 187 (pe 23 Mai 2005).

Cine este Thomas Högstedt

Nascut pe 21 septembrie 1963, la Mariestad - Suedia, Thomas Högstedt este un cunoscut antrenor de tenis, acesta lucrand de-a lungul timpului cu nume importante precum Caroline Wozniacki, Maria Sharapova si Na Li.

Despre despartirea de Wim Fissette

Simona Halep, locul 3 WTA, a anuntat ca a incheiat colaborarea cu antrenorul belgian Wim Fissette, cu care a lucrat de la inceputul acestui an. "Colaborarea mea cu antrenorul Wim Fissette se incheie la finalul acestui an, in urma unei decizii luate de comun acord. A fost un an bun si frumos. Ii multumesc si ii doresc succes in continuare", a anuntat Halep, pe contul ei de Facebook.

Sportiva din Constanta a devenit eleva antrenorului belgian la finalul lunii ianuarie, cand ocupa locul 10 WTA. In acest sezon, Halep a castigat turneele de la Doha si Bucuresti, a fost finalista la Madrid, la Roland Garros si la Turneul Campioanelor, semifinalista la Indian Wells si Wimbledon si a ocupat timp de opt saptamani locul 2 WTA.

In cariera lui, Wim Fissette le-a mai pregatit pe jucatoarele Kim Clijsters si Sabine Lisicki.