Simona Halep va urca pe locul 10 in clasamentul WTA, dupa ce s-a calificat in sferturile de la Australian Open, iar Ana Ivanovic a fost invinsa de Eugenie Bouchard. Simona ar putea ajunge chiar pe locul noua, in cazul in care va trece de Dominika Cibulkova.

Simona HalepFoto: australianopen.com

Ana Ivanovic a parasit Australian Open in sferturi, iar Simona Halep este sigura de urcarea pe locul zece in ierarhia WTA.

Lucrurile pot sta chiar mai bine pentru Simona - poate ajunge pe 9, daca va reusi sa se califice in semifinalele competitiei de la Melbourne.

In varsta de 22 de ani, Simona Halep va intra pentru prima data in cariera in TOP 10. Ultima jucatoare din Romania care s-a aflat in TOP 10 a fost Irina Sparlea, in anul 1998.

In cazul in care va trece de Dominika Cibulkova, Simona Halep va deveni prima jucatoare din Romania care se califica in semifinalele de la Australian Open.

Meciul dintre Simona si Cibulkova se va disputa in noaptea de miercuri, de la ora 02:00. Invingatoarea din acest meci se va intalni in semifinale cu Victoria Azarenka sau Agnieszka Radwanska.