Nationala de handbal a Romaniei a inceput cum nu se poate mai bine CM din China, cu o victorie de moral in fata debutantei Chile. Tricolorele s-au impus cu 51-17, intr-un meci "de antrenament", in asteptarea numelor grele ale Grupei C, Ungaria si Norvegia.

Romancele nu au jucat la turatie maxima in partida cu Chile, dar nu a avut probleme in a se impune categoric cu 51-17. In fata unei reprezentative dezorientate si care a pierdut extrem de usor contra-atacurile, elevele lui Radu Voina au inceput in forta, demonstrandu-si superioritatea. Romania si-a creat un avans de opt goluri (10-2), dupa 10 minute de joc, iar la pauza diferenta a fost de 13 goluri (20-7).

Minute bune in care jucatoarele din Chile nu au putut ajunge la poarta romancelor, iar tricolorele s-au distrat cu defensiva adversarelor: 40-8. Pe fondul unei relaxari a jucatoarelor lui Voina, sportivele din Chile ajung la 17 goluri. Romancele inscriu din toate pozitiile, pe contra-atac, atacuri pozitionale si greseli copilaresti ale adversarelor. Sarbatorita zilei, Cristina Varzaru, care sambata implineste 30 de ani a reusit un gol de generic in ultimele 10 minute de joc. Jucatoarea lui Viborg a prins mingea in aer si a aruncat prin spate, cu mana stanga. Scor final: Romania - Chile 51-17.

Marcatoarele Romaniei: Stanca 10, Nechita 8, Varzaru 6, Vadineanu 5, Geiger 4, Puscasu 3, Lecusanu 3, Manea 3, Fiera 3, Moldovan 3, Neagu 2, Amariei 1

Radu Voina, selectionerul Romaniei: "E bine ca s-a terminat meciul cu Chile fara nicio accidentare, a fost un meci bun pentru fiecare jucatoare. O menajam totusi pe Maier, care ieri si alaltaieri a avut dureri la gamba si tendonul piciorului stang. Accidentarea e mai veche, dar speram sa fie bine. Fetele au marcat multe goluri, un cadou frumos de Mos Nicolae, dar cel mai mult m-a interesat sa terminam fara nicio accidentare, mai ales ca suprafata fusese spalata cu un detergent care o facea foarte alunecoasa". (NewsIn, citat de gsp.ro).

In celelalte meciuri de sambata ale grupei s-au infruntat:

Norvegia - Japonia 34-19

Ungaria - Tunisia 33-25

Clasament Grupa C*:

1. Romania 2p (+34)

2. Norvegia 2p (+15)

3. Ungaria 2p (+8)

4. Tunisia 0p (-8)

5. Japonia 0p (-15)

6. Chile 0p (-34)

*Primele trei echipe se califica in grupele principale ale CM 2010

Programul Romaniei:

Japonia - duminica, 6 decembrie, ora 15:15

Ungaria - luni, 7 decembrie, ora 15:15

Tunisia - miercuri, 9 decembrie, ora 15:15

Norvegia - joi, 10 decembrie, ora 13:15