​​Fostul baschetbalist Earvin "Magic" Johnson, in varsta de 57 de ani, a devenit, marti, presedinte al operatiunilor de baschet la Los Angeles Lakers, grupare la care a fost legitimat timp de 14 sezoane, informeaza News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

LA Lakers l-a numit pe fostul sportiv la conducere dupa ce l-a demis pe managerul general Mitch Kupchak.

Decizia a fost luata de Jeanie Buss, presedinte si coproprietar al echipei, care l-a inlaturat su pe fratele sau, Jim, din functia de vicepresedinte executiv insarcinat cu operatiunile de baschet.

Jim Buss are in continuare actiuni la echipa, dar nu se va mai implica in decizii legate de personal, a precizat Jeanie Buss.

"Am luat aceste decizii cu un scop. Toti cei de la Lakers vor trage acum in aceeasi directie, directia stabilita de mine si de Earvin. Suntem hotarati sa ne luptam ca sa castigam din nou titlul in NBA", a explicat Jeanie Buss intr-un comunicat.

Mitch Kupchak a ajutat LA Lakers sa castige de doua ori NBA in 17 sezoane, dar tentativele recente de a readuce gloria echipei au esuat.

Johnson a jucat intreaga cariera in NBA la LA Lakers si s-a retras din activitatea sportiva - in 1996. A castigat de cinci ori titlul in NBA.