Nationalele de handbal feminin ale Danemarcei si Norvegiei s-au calificat, miercuri, in grupa principala II a Campionatului European din Suedia, in urma meciurilor disputate in grupele preliminare C si D, scrie News.ro.

CE Handbal feminin din SuediaFoto: ehf-euro.com

Miercuri s-au disputat partide in grupele C si D, in etapa a II-a, rezultatele inregistrate fiind urmatoarele: Cehia - Muntenegru 27-28 (12-13) si Danemarca - Ungaria 23-19 (12-10), in grupa C, respectiv Romania - Rusia 22-17 (11-9) si Croatia - Norvegia 16-34 (9-15), in grupa D.

In grupa C clasamentul este condus de Danemarca, 4 puncte, urmata de Cehia, Muntenegru, cate 2, si Ungaria 0, iar in grupa D, lider este Norvegia, 4 puncte, urmata de Romania si Rusia, cate 2, respectiv Croatia 0 puncte.

Astfel, Danemarca si Norvegia s-au calificat in grupa principala II indiferent de rezultatele etapei a III-a, care programeaza meciuri vineri.

In meciul de debut la CE din Suedia, tricolorele au fost invinse de campioana europeana si mondiala en-titre, Norvegia, cu scorul de 23-21 (13-11), iar miercuri seara au invins campioana olimpica, Rusia, cu scorul de 22-17 (11-9).

Din celelalte doua grupe preliminare, A si B, au obtinut deja calificarea in grupa principala I echipele Serbiei si Frantei. In aceste doua grupe se va juca joi, dupa programul: Spania - Slovenia, Suedia - Serbia (grupa A) si Germania - Polonia, Olanda - Franta (B).

Ultimele partide din grupele C si D vor avea loc vineri intre Muntenegru - Ungaria, Danemarca - Cehia (C), respectiv Romania - Croatia (ora 19.30) si Norvegia - Rusia (D).

Primele trei se vor califica in Grupele Principale. Vor fi doua Grupe Principale, iar primele doua clasate se vor califica in semifinalele competitiei. Locurile trei din cele doua grupe se vor intalni in meciul pentru locul cinci de la CE.

Situatia in cele patru grupe de la CE de handbal: