Campioana Romaniei la baschet masculin, CSU Asesoft Ploiesti si-a schimbat conducerea tehnica, Vladimir Arnautovici fiind promovat in functia de antrenor principal, dupa ce a fost secundul lui Mladen Jojici. Acesta s-a despartit de clubul prahovean dupa trei ani in care a condus echipa si a castigat trei titluri de campioana si trei Cupe ale Romaniei, iar pe plan extern a cucerit Cupa FIBA Europe.

Despartirea de Jojici a fost facuta dupa rezultatele modeste obtinute de Asesoft in Cupa ULEB, unde a castigat un singur joc dintre cele trei disputate. "A fost vorba de crearea unui soc pentru echipa pentru ca obiectivul nostru de a merge mai departe din grupe sa fie realizabil. Am cazut de acord cu domnul Jojic sa producem acest soc iar debarcarea lui din functia de antrenor principal s-a facut in cele mai bune conditii, cu acordul ambelor parti. Ii multumim pentru toata activitatea pe care a depus-o la club", a spus Alexandru Iacobescu, presedintele clubului CSU Ploiesti.

Noul antrenor al prahovenilor, Vladimir Arnautovic, a evoluat timp de trei sezoane in cariera de jucator la Asesoft, intre 2001 si 2004, si a cucerit un titlu de campion. Dupa incetarea activitatii, el a devenit antrenor secund al echipei. "Recunosc ca atunci cand eram jucator la Asesoft, mi-am pus in cap sa devin antrenorul echipei dar nu am crezut niciodata ca se va intampla asa de repede. Eu imi doresc sa mentin Asesoftul pe primul loc in campionat si un traseu cat mai lung in Cupa ULEB, insa pentru aceasta este nevoie ca si jucatorii sa aiba o atitudine pozitiva, sa-si faca datoria", a fost prima declaratie a lui Arnautovici in noul post.

Vladimir Arnautovici va debuta pe banca tehnica a prahovenilor miercuri seara, cand Asesoft va primi vizita echipei Galatasaray, in etapa a patra a grupelor Cupei ULEB. Asesoft debutase perfect in aceasta competitie, cu o victorie in fata olandezilor de la Hanzevast, de care a trecut cu 80-73. Au urmat insa doua infrangeri, 64-58 la Charleroi (Belgia) si 95-85 la Hemofarm (Serbia), iar ploiestenii au cazut pe locul 5 din grupa C. Din fiecare dintre cele noua grupe, primele trei clasate promoveaza in saisprezecimile competitiei, alaturi de cinci echipe de pe locul patru.