Presedintele FR Baschet, Carmen Tocala, a declarat duminica, pentru Mediafax, dupa plecarea de la spitalul unde a decedat jucatorul Chauncey Hardy, ca din primele informatii se pare ca americanul in varsta de 23 de ani nu consumase alcool, in barul din Giurgiu in care a fost agresat.

"Hardy a ajuns dimineata la Bucuresti, cu traumatism cranio-cerebral, cu mai multe hematoame. A fost operat de dr. Craciunas, unul dintre cei mai buni neurochirurghi din Romania, care a respectat toata procedura internationala. A luat legatura cu ambasada, cu familia, din partea careia a obtinut consimtamantul pentru toate procedurile. Familia lui a stiut pas cu pas ce se intampla. Din pacate, a facut primul stop pe masa de operatie, a fost resuscitat, dar a urmat al doilea, la terapie intensiva si s-a terminat totul. A fost doar un copil, avea 23 de ani, era si el fericit ca a jucat foarte bine sambata seara si a iesit la dans cu colegii.

S-au luat probe pentru depistarea gradului de alcoolemie si rezultatele vor fi anuntate dupa autopsie, care va avea loc maine. Din ce am inteles, primele informatii au relevat ca Hardy nu consumase alcool. Nu era nici bautor, nici consumator de droguri, ci doar un copil, care venise sa joace baschet in Romania, direct de pe bancile scolii. Probabil castiga vreo 1000 de euro, iar banii ii trimitea acasa, familiei", a declarat Carmen Tocala, pentru Mediafax, duminica seara, dupa ce a parasit Spitalul "Bagdasar-Arseni", unde a decedat baschetbalistul de la CSS Giurgiu, care urma sa fie transportat la IML.

Tocala a facut referiri si la coechipierii lui Hardy, cu care acesta a fost in clubul din Giurgiu. "Acolo a inceput ancheta. Sunt cu totii la interogatorii, vom vedea ce se va sti, dupa incheierea anchetei. Cativa jucatori se aflau in Bucuresti, pentru ca nu fusesera in club. LeVar Seals si Cezar Stanescu erau aici la spital acum, socati si ei, cum suntem cu totii. Ce vina a avut copilul asta? Baschetul romanesc este in doliu si, din pacate, imaginea pe care o are, din nou Romania, nu e deloc placuta, dupa aceasta tragedie. Cazul Marian Cozma s-a intors in Romania. Nu vreau sa spun mai multe, dar acolo, la Giurgiu, se petrec multe. Mult prea multe. Nu stiu ce vor face ceilalti jucatori si nici cat de in siguranta se vor simti ei in oras, dupa ce s-a intamplat cu Chauncey Hardy", a incheiat Carmen Tocala.

Baschetbalistul american Hardy Chauncey, de la CSS Giurgiu, a murit duminica dupa-amiaza, la scurt timp dupa ce a iesit din sala de operatie, a declarat, pentru Mediafax, Florian Bica, purtatorul de cuvant al Spitalului "Bagdasar - Arseni" din Bucuresti.