Pentru al saselea an consecutiv cei mai buni jurnalisti s-au reunit in cadrul singurei competitii independente a gazetarilor sportivi din Romania. Luni, 22 noiembrie la Athenee Palace Hilton a avut loc festivitatea de decernare a Premiilor Ioan Chirila.

In competitie au intrat jurnalisti nominalizati de catre personalitati marcante ale peisajului public romanesc. Materialele inscrise de acestia au fost mai apoi notate de juriul format din Iarina Demian, Cristian Tudor Popescu, Florin Iaru, Nichita Danilov, Ioan Grosan si Mircea M. Ionescu.

Laureatii editiei 2010 a Premiilor Ioan Chirila sunt:

Premiul de excelenta: Radu Cosasu

Editorialistul anului: Viorel Motoc

Reporterul anului: Dan Filoti

Emisiunea TV a anului: Replay

Sportivul anului: Lucian Bute

Premiul special pentru carte: nu se acorda

Fotografia anului: Vasile Camara, Rachad El Jisr - volumul Campionii Romaniei

Talentul Anului: Alexandru Calin

Anul acesta premiile au fost decernate de Florin Iaru, Ionut Chirila, Grigore Cartianu, Tudor Chirila, Ionut Vulpescu, Cristian Topescu, Iarina Demian si Cosmina Frincu din partea BRD-Groupe Societe Generale, sponsorul editiei 2010 a Premiilor Ioan Chirila.

"BRD-Groupe Societe Generale are o traditie importanta in sustinerea sportului romanesc, a fair-play-ului si performantei. De aceea, ne-am asociat cu bucurie acestei editii a Premiilor Ioan Chirila. Nu doar sportivii sunt ambasadori ai sportului, ci si cei care scriu despre ei, iar cei mai merituosi trebuie sa fie recompensati in egala masura. Transmitem felicitarile nostre tuturor nominalizatilor, alaturi de castigatori si le uram mult succes in continuare", a spus Bianca Dordea, Directorul de Comunicare al BRD-Groupe Societe Generale.

Talentul anului, corespondentul Premiilor Ioan Chirila in Champions League

Premiile Ioan Chirila au pus la incercare si in acest an echipa de juniori a gazetariei sportive romanesti. Talentul anului, singurul concurs adresat aspirantilor la o cariera de jurnalist sportiv, si-a desemnat castigatorul. Alexandru Calin, autorul celui mai bun text, devine corespondentul Premiilor Ioan Chirila la confruntarea CFR Cluj - AS Roma din cadrul UEFA Champions League. Atat articolul castigator, cat si cronica jocului din 8 decembrie vor fi publicate pe ioanchirila.ro si pe hotnews.ro.