Sportivul georgian Nodar Kumaritashvili, concurent in proba de sanie, a decedat vineri intr-un accident pe circuitul olimpic Sliding Center din Whistler, Vancouver, dupa ce a pierdut controlul saniei sale si a fost aruncat intr-un stalp de pe marginea pistei. Reuters informeaza ca delegatia Georgiei ia in considerare retragerea de la Jocurile Olimpice de Iarna din acest an.

Sportivul, ce a pierdut controlul saniei si a fost aruncat de pe pista la a doua sesiune de antrenamente, in ultimul viraj, a suferit mai multe rani la cap. In momentul in care a pierdut controlul Kumaritasvili avea o viteza de 144,88 km/h. Medicii prezenti la fata locului i-au acordat georgianului primul ajutor dupa care acesta a fost transportat cu ambulanta la spital, insa nu a mai putut fi salvat, scrie New York Times.

Reuters informeaza ca delegatia Georgiei ia in considerare retragerea de la Jocurile Olimpice de Iarna din acest an.

Partia Whistler este considerata cea mai rapida din lume la ora actuala.

Acest accident a avut loc la doar o zi dupa ce romanca Violeta Stramaturaru din lotul olimpic de sanie al Romaniei, care va participa la Jocurile Olimpice de iarna de la Vancouver, s-a accidentat joi seara, in timpul antrenamentului tot la Sliding Center.

Stramaturaru, in varsta de 21 de ani s-a lovit violent, de mai multe ori, de una dintre marginile pistei de alunecare. Medicii s-au temut ca incidentul o va scoate din competitie, dar sportiva a fost externata si este in afara oricarui pericol.

Jocurile Olimpice de Iarna au debutat vineri,pe 12 februarie, aceasta fiind a XXI-a editie a competitiei. Romania va avea o delegatie formata din 29 de sportivi, iar obiectivul acestora este o clasare cat mai sus in probele in care vor evolua. La Vancouver vor fi 2.762 de sportivi din 82 de tari, in total fiind 15 discipline.