Zoltan Bolcsik, comandantul politiei din Veszprem, a fost sanctionat disciplinar de catre Jozsef Bencze, general maior, pentru dezinformarea Politiei Ungare in legatura cu ancheta realizata dupa omorarea lui Marian Cozma, informeaza Nepszabadsag.

Bencze a declarat ca a fost dezinformat de catre subalternii sai din Veszprem in legatura cu darea in urmarire generala a unuia dintre suspecti in cazul uciderii lui Marian. Respectivul ordin de cautare a fost dat de catre politia din Veszprem la cateva ore dupa ce acesta fusese deja capturat.

Decizia intarzierii a fost motivata prin faptul ca politistii nu l-au gasit pe judecatorul de serviciu, idee negata cu vehementa de reprezentantii tribunalului din Veszprem.

In urma unei anchete interne, s-a stabilit ca afirmatiile politistilor au fost false, judecatorul de serviciu din ziua respectiva putand fi foarte usor de gasit.

Raffael Sandor si Nemeth Gyozo, principalii suspecti in cazul uciderii handbalistului Marian Cozma, vor fi transferati la Veszprem cel mai probabil in cursul zilei de vineri. Cei doi au fost retinuti pe 9 februarie, in Austria. In acest moment, ei se afla in custodia Politiei din Graz.