Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a deschis o ancheta dupa ce pe internet a aparut un clip video in care ​se vede cum brazilianul de la Ferrari, Felipe Massa, a luat startul cu putin in fata locului sau pe grila in Marele Premiu al Belgiei de saptamana trecuta. Forul mondial vrea sa afle cum a fost posibil acest lucru si de ce nimeni nu a vazut eroarea in acel moment.

Massa a "furat" starul in MP al BelgieiFoto: Reuters

Massa nu s-a pozitionat asa cum trebuie la startul cursei de duminica trecuta, iar directorul de curse de la FIA, Charile Whiting, nu a primit nicio informatie de la comisarii cursei despre acest incident. Sistemele electronice de la grila de start nu au detectat nici ele eroarea, de aceea brazilianul nu a fost penalizat in timpul cursei.

"Aceasta chestiune nu a fost adusa in atentia directorului de cursa al FIA de niciun comisar sau de catre sistemul de la start in timp util pentru a putea aplica penalitatea adecvata pentru startul furat. Cum niciun fel de informatii sau contestatii nu au fost aduse inaintea publicarii rezultatelor oficiale de sambata seara, clasamentul Marelui Premiu al Belgiei va ramane neschimbat. FIA investigheaza cauzele aparentului esec de comunicare pentru a se asigura ca acest incident nu se va mai repeta", a declarat purtatorul de cuvant al FIA, potrivit Autosport.com.