Rubens Barrichello da vina pe propria echipa pentru ratarea podiumului in Marele Premiu al Germaniei. Desi a condus in prima jumatate a cursei, brazilianul de 37 de ani a intampinat probleme la sistemul de realimentare si a trebuit sa treaca si a treia oara pe la boxe. Acest lucru l-a infuriat pe Barrichello, care a amenintat ca va parasi Brawn daca descopera ca Button este favorizat.

Rubens Barrichello a terminat etapa de la Nurburgring pe locul al saselea si a declarat ca echipa sa e principala vinovata. "A fost o lectie a echipei despre cum sa pierzi o cursa. Eu am facut tot ce am putut, eram primul. Ei m-au facut sa pierd. A fost o greseala la cea de-a doua oprire la boxe si am pierdut foarte mult timp in cursa pentru ca ne chinuiam sa incalzim pneurile. Am fi terminat pe trei. Nu am spus ca as fi castigat cursa, ci doar ca am pierdut multe puncte si eram frustrat, tinand cont si de faptul ca ma lupt pentru un campionat.

"Imi pare rau pentru mine, dar si pentru echipa. Sa fiu cinstit, as vrea acum sa ma pot urca in avion si sa plec acasa. Nu vreau sa vorbesc cu nimeni din echipa pentru ca nu vreau sa inteleg. Vor spune tot felul de bla bla bla-uri pe care nu vreau sa le aud. Nu spun ca echipa favorizeaza pe cineva, spun doar ca a fost o dovada despre cum poti sa pierzi o cursa. Echipa a recunoscut ca a avut o problema si si-a cerut scuze. Nu intentionez sa ma cert cu ei pentru ca vreau sa castig campionatul si trebuie sa am mintea limpede", a adaugat Barrichello.

"Cand o sa analizeze situatia va realiza ca nu eram destul de rapizi", a declarat si Ross Brawn.

Dupa intalnirea celor de la Brawn, Barrichello a declarat ca echipa si-a recunoscut vina si si-a cerut scuze.