După un start de sezon în care a abandonat în două din trei curse disputate până acum, Max Verstappen (RedBull) a vorbit despre șansele de a-și apăra titlul mondial în Formula 1.

Max VerstappenFoto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP / Profimedia

Max Verstappen a fost nevoit să abandoneze în turul 39 (se afla pe locul al doilea) al Grand Prixului din Australia, după ce un mic incendiu a izbucnit în partea din spate a monopostului RedBull.

Olandezul a fost nevoit să se retragă și în prima cursă a sezonului, la Sakhir (Bahrain), iar în a doua, Marele Premiu al Arabiei Saudite, a terminat pe primul loc.

În aceste condiții, pilotul RedBull este de părere că apărarea titlului mondial reprezintă deja „o misiune grea”, conform Reuters.

Max Verstappen: „Nu suntem cei mai rapizi și avem probleme la monopost”

„Deja suntem la multe puncte distanță de primul loc în clasamentul piloților (n.r. la 46 de puncte față de liderul Charles Leclerc).

Prin urmare, ca să pot avea șanse la a-mi apăra titlul, trebuie să fim mai rapizi ca Ferrari, lucru ce nu se întâmplă, și să nu mai avem deloc probleme cu monopostul, aspect ce din nou este problematic.

Prin urmare, va fi o sarcină dificilă să-mi apăr titlul mondial în acest sezon” - Max Vestappen.

Plecat din pole-position, Charles Leclerc (Ferrari) a reușit să câștige Marele Premiu de Formula 1 al Australiei, cursă care a avut loc duminică pe circuitul Albert Park din Melbourne. Podiumul a fost completat de Sergio Perez (RedBull) și George Russell (Mercedes).

Formula 1, clasamentul piloților

1. Charles Leclerc (Ferrari) 71 puncte

2. George Russell (Mercedes) 37

3. Carlos Sainz (Ferrari) 33

4. Sergio Perez (RedBull) 30

5. Lewis Hamilton (Mercedes) 28

6. Max Verstappen (RedBull) 25 etc.

S-ar putea să te intereseze și: