Max Vestappen are un început slab de sezon alături de RedBull, campionul mondial abandonând de două ori în trei curse în noul sezon al Formulei 1. În aceste condiții, pilotul olandez a răbufnit după ce nu a reușit să termine cursa din cadrul Marelui Premiu al Australiei.

Max VerstappenFoto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP / Profimedia

Max Verstappen a fost nevoit să abandoneze în turul 39 (se afla pe locul al doilea) al Grand Prixului din Australia, după ce un mic incendiu a izbucnit în partea din spate a monopostului RedBull.

Olandezul a fost nevoit să se retragă și în prima cursă a sezonului, la Sakhir (Bahrain), iar în a doua, Marele Premiu al Arabiei Saudite, a terminat pe primul loc.

Pilotul lui RedBull a catalogat drept "inacceptabil" abandonul din Marele Premiu al Australiei.

Max Verstappen: „Astfel de lucruri sunt inacceptabile când te bați la titlu”

„Astăzi a fost din nou o zi proastă. Nu aveam ritm, îmi gestionam pneurile ca să încerc să le duc până la capăt. Locul doi părea destul de uşor de obţinut şi ştiam că nu mă pot lupta cu Charles, aşa că nu avea rost să încerc să pun presiune pe el.

Nici măcar nu am terminat cursa, aşa că este destul de frustrant şi inacceptabil. Ştiam că există o problemă, aşa că era tot timpul un semn de întrebare pentru a termina cursa.

Dar astfel de lucruri, dacă vrei să lupţi pentru titlu, nu se pot întâmpla. Suntem deja la kilometri în urmă, aşa că nici nu vreau să mă gândesc la lupta din campionat în acest moment, cred că este mai important să termin cursele” - Max Verstappen.

Christian Horner, șeful RedBull, a afirmat că înțelege frustrarea campionului mondial, dar încă nu sunt cunoscute cauzele exacte ale problemei apărute la monopost.

Charles Leclerc, învingător în Australia

​Plecat din pole-position, Charles Leclerc (Ferrari) a reușit să câștige Marele Premiu de Formula 1 al Australiei, cursă care a avut loc duminică pe circuitul Albert Park din Melbourne.

Podiumul a fost completat de Sergio Perez (RedBull) și George Russell (Mercedes).

La Malbourne Park s-a înregistrat o audienţă de aproape 420.000 de spectatori în acest weekend, un record atât în Formula 1, cât şi în sportul australian.

Formula 1, clasamentul piloților

1. Charles Leclerc (Ferrari) 71 puncte

2. George Russell (Mercedes) 37

3. Carlos Sainz (Ferrari) 33

4. Sergio Perez (RedBull) 30

5. Lewis Hamilton (Mercedes) 28

6. Max Verstappen (RedBull) 25

7. Esteban Ocon (Alpine) 20

8. Lando Norris (McLaren) 16

9. Kevin Magnussen (Haas) 12

10. Valtteri Bottas (Alfa Romeo) 12

11. Daniel Ricciardo (McLaren) 8

12. Pierre Gasly (AlphaTauri) 6

13. Yuki Tsunoda (AlphaTauri) 4

14. Fernando Alonso (Alpine) 2

15. Zhou Guanyu (Alfa Romeo) 1

16. Alexander Albon (Williams) 1

17. Mick Schumacher (Haas) 0

18. Lance Stroll (Aston Martin) 0

19. Nico Hulkenberg (Aston Martin) 0

20. Nicholas Latifi (Williams) 0.​