Niels Wittich, noul director de curse al FIA, le-a vorbit piloților la Marele Premiu al Australiei de Formula 1 despre Codul Sportiv care le interzice purtarea în timpul curselor a cerceilor, piercing-urilor şi a altor bijuterii.

Lewis HamiltonFoto: Hoch Zwei / Zuma Press / Profimedia

Conform acestui Cod Sportiv Internațional, toți piloții trebuie să se supună și să îndepărteze aceste obiecte pe durata Grand Prix-urilor.

„Purtarea de bijuterii sub formă de piercing-uri sau lanţuri metalice pentru gât este interzisă în perioada competiţiei şi, prin urmare, poate fi verificată înainte de start”, a spus Niels Wittich.

Lewis Hamilton nu se va supune regulamentului FIA

Restricţia purtării bijuteriilor face parte încă din 2004 din reglementările care definesc echipamentul de siguranţă al piloţilor.

Cu toate acestea, Hamilton a spus că unii dintre cerceii săi sunt fixaţi într-un mod care îi face imposibil de îndepărtat.

„Nu am niciun plan să îi îndepărtez”, a spus Hamilton, care poartă cercei de când a debutat în Formula 1, în 2007.

„Simt că există lucruri personale, ar trebui să poţi fi cine eşti. Sunt lucruri pe care nu le pot muta, nici măcar nu le pot scoate.

Astea din urechea mea dreaptă sunt literalmente „sudate”, aşa că ar trebui să le tai sau ceva de genul. Deci vor rămâne”, a explicat pilotul Mercedes, potrivit dailymail.co.uk.

Hamilton ar putea fi, teoretic, amendat sau depunctat dacă încalcă prevederile codului sportiv.

Cu toate acestea, FIA aşteaptă să vadă dacă poziţia sportivului britanic se va schimba în cursele următoare, înainte de a stabili dacă este nevoie de vreo acţiune, informează News.ro.

Rezultatele obținute de Lewis Hamilton în sezonul actual al Formulei 1

Marele Premiu din Bahrain - locul trei

Marele Premiu al Arabiei Saudite - locul 10

Marele Premiu al Australiei - locul patru

Formula 1, clasamentul piloților

1. Charles Leclerc (Ferrari) 71 puncte

2. George Russell (Mercedes) 37

3. Carlos Sainz (Ferrari) 33

4. Sergio Perez (RedBull) 30

5. Lewis Hamilton (Mercedes) 28

6. Max Verstappen (RedBull) 25 etc.

S-ar putea să te intereseze și: