Francezul Sebastian Loeb (Citroen) este favorit pentru cel de-al patrulea titlu consecutiv de campion mondial la raliuri, cu o singura etapa ramasa de disputat in acest week-end, in Tara Galilor. Loeb recunoaste ca nu ii va fi usor sa isi treaca in palmares un nou titlu, lupta cu Marcus Gronholm fiind una deosebit de interesanta si de stransa, informeaza telegraph.co.uk.

Loeb a castigat Raliul Irlandei si a preluat sefia in clasamentul general, cu o singura etapa ramasa de disputat din calendarul competitional. Francezul a acumulat 110 puncte, cu numai sase mai multe decat Gronholm, iar in Raliul Tarii Galilor are nevoie de o clasare in primii cinci pentru a se incorona campion al lumii.

"Orice se poate intampla, dar categoric ca imi doresc sa castig. Nu imi va fi usor, va trebui sa termin in primii cinci. Voi incerca sa evit sa ma lupt cu Marcus, pentru ca va fi periculos, amandoi ducand lupta pana la extrem. Am ca obiectiv sa merg prudent, cu toate ca acest lucru este destul de greu de realizat la acest nivel. Va fi o cursa deosebit de interesanta", a punctat Sebastian Loeb.

Pilotul celor de la Citroen mai are contract cu constructorul francez pana in anul 2009, marturisind ca nu stie daca isi va prelungi sau nu intelegerea, acest lucru tinand numai de motivatia de moment.