Jenson Button a pus capat speculatiilor unei eventuale treceri la Scuderia Ferrari, britanicul semnand o intelegere "pe mai multe sezoane" cu McLaren, informeaza Reuters. Echipa de Formula 1 cu sediul la Woking nu a dorit sa faca precizari in legatura cu banii pe care ii va primi Jenson sau cu durata contractului. "Ma simt ca acasa la McLaren", a declarat campionul mondial din 2009.

Jenson Button Foto: Reuters

"Niciodata nu m-am simtit mai acasa la o echipa precum o fac la McLaren. Am reusit curse superbe aici (nr. la McLaren), iar in acest moment ma aflu pe locul doi in clasamentul general. Simt ca pilotez mai bine ca oricand in ultima perioada", a declarat Jenson Button pentru site-ul oficial al McLaren.

Dupa ce a reusit curse superbe in 2011, Button a trezit interesul celor de la Ferrari, italienii dorindu-l pe englez din 2013, atunci cand ii expira contractul cu McLaren.

Echipa britanica s-a miscat insa repede, iar Button a semnat un nou contract care se intinde pe mai multe stagiuni.

Jenson pastreaza sanse teoretice la castigarea titlului mondial din 2011. Pentru a nu iesi din lupta, britanicul are nevoie de o victorie la Suzuka (in Marele Premiu al Japoniei), in timp ce Sebastian Vettel nu trebuie sa termine in puncte.

Clasamentul pilotilor:

1 Sebastian Vettel - RedBull 309 puncte

2 Jenson Button - McLaren 185

3 Fernando Alonso - Ferrari 184.

Marele Premiu al Japoniei la Formula 1 se va disputa duminica, 9 octombrie, pe circuitul de la Suzuka.