​Ambasada Marii Britanii la Bucuresti, Fundatia Policy Center for Roma and Minorities (PCRM) si trupa de dans Trouble Crew au adus spiritul olimpic direct in Centrul Vechi din Bucuresti printr-un eveniment de lansare a Jocurilor Paralimpice. In cadrul evenimentului, excelenta sa, dl. ambasador Martin Harris a transmis si un mesaj de incurajare pentru echipele paralimpice ale Romaniei si Marii Britanii.

Jocurile Paralimpice, lansate oficial la BucurestiFoto: Hotnews

Un grup de copii din cartierul bucurestean Ferentari, prieteni ai Ambasadei Marii Britanii, au organizat un spectacol de dans alaturi de trupa de dansatori profesionisti Trouble Crew. Copiii invitati de ambasada sa deschida evenimentul sunt membri ai Clubului de Educatie Alternativa activ la trei scoli dintr-o zona de ghetou din cartierul Ferentari al capitalei.

Infiintat in 2010, Clubul este un program de educatie non-formala al PCRM si ofera activitati educationale, sportive si artistice unor copii considerati pierduti pentru societate chiar de catre parintii si profesorii lor. Pentru ca a reusit sa imbunatateasca performanta scolara a copiilor si sa le dezvolte talentele si abilitatile de viata, Clubul a fost premiat la Gala Societatii Civile 2012 (prin premiul special Dan Manoleli pentru Dezvoltarea Societatii Civile si un premiu in categoria educatie) si la summit-ul international Beyond Sport 2012 (prin premiulUNICEF pentru Educatie decernat in iulie la Londra).

Mesajul ambasadorului Marii Britanii la Bucuresti:

“Sper sa petrecem cateva ore frumoase impreuna, alaturi de invitatii nostri surpriza si sa marcam apropierea jocurilor paralimpice si a ideii care sta la baza acestor competitii - sportul este pentru toata lumea. Cu un an in urma am inceput promovarea acestui mesaj in Ferentari, unde am organizat o olimpiada de cartier care a avut ecouri extraordinare. Noi, echipa ambasadei, vrem sa aratam ca sportul modeleaza caracterul, creaza comunitati si aduce impreuna oamenii de tot felul. In acelasi spirit, astazi vedem ce s-a mai intamplat de la momentul Ferentari si pana in prezent. De asemenea, sarbatorim faptul ca Romania trimite la Londra cea mai mare delegatie paralimpica de pana acum si tinem pumnii sportivilor sa se intoarca acasa cu o salba de medalii.

Marea Britanie este considerata fondatoare a Miscarii Paralimpice, prin urmare este o mare bucurie ca Londra va gazdui aceste jocuri in perioada 29 august - 9 septembrie. Deja au fost vandute peste 2 milioane de bilete, ceea ce demonstreaza faptul ca aceste jocuri vor fi cele mai de succes de pana acum. Guvernul Britanic a investit 8 milioane de lire sterline pentru promovarea sportului pentru persoanele cu dizabilitati si sper ca editia Jocurilor Paralimpice din acest an sa fie urmarita cu interes si sa devina o sursa de inspiratie pentru cat mai multi oameni. Am observat cu bucurie entuziasmul foarte mare al tuturor, atat in Marea Britanie, cat si in Romania fata de Jocurile Olimpice. Este bine, acesta a fost doar inceputul, un warm-up pentru Jocurile Paralimpice. Acestea vor fi o demonstratie de forta, curaj si ambitie fantastica, iar sportivii cu dizabilitati vor fi un exemplu de succes pentru noi toti.

Le multumesc membrilor Comitetului Paralimpic Roman si colegilor de la Policy Ceter for Roma, pentru ca sunt alaturi de noi si doresc sa urez tinerilor paralimpici romani si britanici mult succes la Londra. Ii vom urmari cu mult interes. Hai Romania, hai Marea Britanie!”