Internationalul roman Adrian Mutu a vorbit, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, despre revenirea sa la echipa nationala a Romaniei si despre meciul tricolorilor din preliminariile Euro 2012, declarand ca partida de la Zenica este capitala, dar ca Bosnia nu i se pare "o echipa atat de puternica precum crede toata lumea".

Adrian Mutu Foto: Hotnews

Revenit in lotul tricolorilor dupa 17 luni de pauza, Adrian Mutu si-a cerut scuze in fata colegilor: "Am vorbit cu Razvan Lucescu mai mult despre ceea ce trebuie sa facem in continuare decat despre ce s-a intamplat. Mi-am cerut iertare, in fata baietilor, staff-ului tehnic. Am considerat ca asa e normal. Dupa discutia cu antrenorul mi-am dat seama de ce a fost deranjat. Era normal sa-mi cer scuze, e un respect pe care il arati celorlalti colegi. Acum trebuie demosntrat asta prin fapte", a declarat atacantul roman.

"La echipa nationala intotdeauna a fost o presiune pe mine, se asteapta lumea la ceva special de la mine. Lumea poate sa creada ce vrea. Eu vreau doar sa demonstrez pe teren ca am alta atitudine. In ultima perioada am avut o continuitate care m-a ajutat sa ma recuperez din punct de vedere fizic si sunt pregatit pentru meci. Nu sunt obsedat sa dau gol. Ma gandesc doar sa joc bine si daca fac acest lucru va veni si golul", a continuat jucatorul Fiorentinei.

Mutu este de parere ca Romania are sanse si resurse pentru a se califica la EURO 2012, declarand ca meciul cu Bosnia, de sambata, este capital: "Romania are prea putine puncte dupa trei partide. E necesar sa castigam ambele meciuri, sa aratam ca avem atitudine. Cred ca e un meciul cu Bosnia este capital. Adversara noastra de sambata nu mi se pare o echipa atat de puternica, asa cum este descrisa de toti. Cea mai buna echipa din grupa este Franta si dupa, ca valoare, urmeaza Romania".

"Jucam pentru noi, dar si pentru antrenorul nostru. Trebuie sa jucam pentru Romania si sa onoram tricoul pe care il imbracam" - Adrian Mutu

Intrebat daca aceasta va fi ultima sa campanie pentru nationala, Mutu a mentionat: "Nu stiu daca aceasta va fi ultima campanie la nationala. Voi fi la dispozitia nationalei atat timp cat pot juca la un nivel decent. Sper sa dau goluri si sa ajut echipa Romaniei".

"Chiar daca am 32 de ani eu ma consider un jucator tanar. Am sperat sa obtin mai mult din aceasta cariera, am facut greseli, dar acum nu mai e nimic de facut. Trebuie sa arat in continuare ca sunt un jucator de valoare", a concluzionat Mutu.

"La Serbia eram cel care a ingropat Romania, acum sunt salvatorul ei!" - Adrian Mutu, atacant

Mutu despre:

Problemele sale din ultimul an si jumatate: "Am fost foarte suparat in cele noua luni de suspendare, pentru neglijenta mea. Problemele pe care le-am avut ulterior au fost ca o refulare"

Ciprian Marica: "Am incredere in Marica. Toti avem probleme pe parcursul carierei, se mai intampla sa nu joci. El este unul dintre cei mai buni atacanti romani din acest moment si sper sa dea cat mai mult la nationala si sa arate antrenorului de la Stuttgart ca merita sa joace"

Retragerea lui Mirel Radoi de la nationala: "Mirel este unul din cei mai buni mijlocasi romani. Daca nu lua decizia de a se retrage era convocat pentru acest meci. Trebuie sa respectam decizia sa, cand se va calma poate isi va schimba decizia"

Revenirea la Dinamo:"La Dinamo mi-as dori sa joc la finalul carierei, dar sa vedem unde ne va duce viata"

Bosnia-Hertegovina si Romania se intalnesc sambata, 26 martie, la Zenica, de la ora 20:15 (ora Romaniei), intr-un meci contand pentru preliminariile EURO 2012.