Un inalt oficial FIFA a declarat pentru BBC ca turneul final din Africa de Sud "este probabil ultimul Mondial in care se arbitreaza dupa sistemul actual".

Mingea, dincolo de linie: golul nu este validat (Germania-Anglia)Foto: Reuters

Jerome Valcke, secretar general FIFA, a sugerat ca posibile schimbari sunt de asteptat chiar inaintea Mondialului urmator, Brazilia 2014.

Gafele comise in optimi de finala (golul nevalidat al lui Lampard si ofsaidul lui Tevez) l-au facut si pe Blatter sa accepte ideea introducerii tehnologiei in arbitraj.

Daca initial a vorbit despre eroarea umana ca facand parte din natura jocului de fotbal, astazi Blatter este ceva mai deschis ideii de schimbare.

Discutiile sunt programate in luna octombrie si ele privesc in prima instanta eficienta sistemului cu doi arbitri suplimentari, "de careu", sistem care a fost experimentat in Europa League anul trecut.

Dar este posibil, sugereaza Valcke, ca FIFA sa faca un pas ceva mai indraznet si sa se gandeasca la ajutorul camerelor video, pentru a elimina situatii de genul celei din meciul Germania - Anglia, cand mingea sutata de Lampard a fost "scoasa" din poarta de arbitri.