Are toata lumea la picioare iar presa internationala se intrece in laude la adresa lui. "Venit de pe alta planeta", Lionel Messi nu se lasa coplesit de complimentele primite si ramane acelasi jucator plin de modestie si recunoscator fata de clubul care i-a oferit totul: FC Barcelona. Desi Inter, Chelsea sau Manchester City ar fi dispuse sa cheltuiasca o avere pentru a-l avea in echipa, Messi nu ia in calcul varianta despartirii de echipa catalana: "Cum as putea sa parasesc vreodata clubul care mi-a schimbat viata?"

FC Barcelona - a doua casa pentru Messi

Deficienta hormonului de crestere a fost principalul obstacol in drumul lui Lionel Messi catre performanta. La 10 ani, arata de parca ar fi fost cu doi ani mai mic. Tatal sau a reusit sa-i asigure, doar pentru doi ani, tratamentul necesar cu hormoni de crestere. Clubul sau, Newell’s Old Boys, nu-i putea asigura suma necesara pentru continuarea tratamentului, iar salvarea a venit din partea Barcelonei.

"Cand eram la Newell’s Old Boys, conditia mea fizica nu anunta ca voi deveni un profesionist. Tatal meu a trebuit sa isi ia trei slujbe, dar facturile medicale din Argentina sunt foarte scumpe si noi nu ne mai puteam permite sa le platim. Niciun club din tara mea nu era pregatita sa-si asume riscurile si sa le plateasca. Barcelona s-a oferit sa le plateasca si m-au adus, impreuna cu familia, in Spania. Cum as putea sa parasesc vreodata clubul care a facut acest lucru pentru mine si de ce as vrea sa parasesc o echipa care joaca un asemenea fotbal?", a declarat jucatorul de 22 de ani, intr-un interviu pentru publicatia britanica Express.

Barcelona, un club care i-a oferit totul si pe care nu vrea sa-l paraseasca: "Daca voi juca vreodata in Premier League? Am mai spus si inainte ca vreau sa raman la Barcelona pe viata. Voi sta aici atat timp cat ei ma vor dori. Ii datorez Barcelonei foarte multe pentru ca mi-a dat o sansa. Ii datorez faptul ca mi-a schimbat viata".

In 2004, dupa patru ani de juniorat la Barcelona, argentinianul a facut pasul cel mare, catre prima echipa a clubului. "Ii voi fi intotdeauna recunoscator lui Frank Rijkaard pentru ca mi-a dat sansa sa debutez la echipa mare cand aveam doar 17 ani. In acel moment stiam ca sunt multi oameni care-i spuneau ca nu voi ajunge niciodata mare. Daca ar fi dat gres, ar fi fost multi care i-ar fi adus aminte asta, asa ca ii multumesc pentru ca mi-a oferit acea sansa. Cu toate acestea, sub comanda lui Pep Guardiola am inceput sa joc cel mai bun fotbal al meu".

Messi: "Barcelona poate intra in cartile de istorie"

Cu sase titluri castigate in 2009, Barcelona a pus stapanire pe intreaga Europa, Messi fiind un pion important pentru obtinerea acestei performante. "Am dovedit cat de puternica este echipa. Anul trecut a fost minunat pentru jucatori, antrenor, fani, angajatii clubului. Cand castigi totul, urmatorul lucru pe care poti sa-l faci este sa realizezi din nou aceeasi performanta. Acesta este scopul clubului nostru. Am mai spus ca aceasta echipa poate intra in cartile de istorie. Ceea ce am facut noi anul trecut a fost special, dar pentru a deveni cei mai buni din istorie trebuie sa castigam in continuare si sa credem ca putem face asta. Nu cred ca vom fi tinuti minte doar pentru ce am castigat, ci pentru cum am castigat. Sper ca oamenii sa ne urmareasca si sper ca, in 50 de ani, oamenii vor vorbi despre cum joaca fotbal aceasta echipa".

Secretul succesului Barcelonei: atmosfera din cadrul echipei. "Intri la vestiare si toata lumea zambeste. Omul a carui afacere merge bine va avea intotdeauna un zambet pe fata, la fel si angajatii sai, deoarece si ei vor culege recompensele. Exact asa este cand joci la Barcelona. Toti suntem prieteni. Noi toti ne bucuram sa jucam pentru antrenor si ramanem umili pentru a realiza cat suntem de norocosi ca jucam pentru acest club".

"Barcelona este, de asemenea, un oras frumos in care sa traiesti. Chiar am gasit un restaurant numit Las Cuartelas care face friptura la fel ca in Argentina. Gabriel Milito, Dani Alves si eu mergem acolo in unele seri", isi "motiveaza" Messi dorinta de a ramane la Barcelona.

Cesc Fabregas, asteptat cu bratele deschise la Barcelona

Messi a vorbit si despre Cesc Fabregas, fostul jucator al Barcelonei, care in aceasta vara s-ar putea intoarce la clubul catalan.

"Cesc are un loc special pentru Arsenal in inima sa, dar are Barcelona in sange. Va vrea sa castige multe premii in fotbal si ma astept ca el sa faca acest lucru la Barcelona. Nu stiu cand se va intampla acest lucru, dar ma astept ca la un moment dat sa fie colegul meu la Barcelona. Sunt sigur ca Arsene Wenger si Cesc au o relatie tata-fiu si stiu ca are o relatie speciala cu fanii Arsenal. Cand cresti la un club, acesta devine pentru tine mult mai mult decat un simplu club. Antrenorii, jucatorii, oamenii de la club sunt toti ca o familie. Dar Barcelona este orasul sau dar si clubul lui si a familiei sale. Sunt putini jucatori in lume care pot demonstra la acest club, iar Cesc este unul dintre ei", a declarat argentinianul.

"Nimeni nu stie cu adevarat cum sa joace impotriva lui. Am jucat impreuna si la acea varsta vrei sa ai cat mai mult mingea si sa faci ceva special. Dar Cesc se uita calm si vedea un culoar pe care nimeni altcineva de pe teren nu-l vedea. Cu siguranta facea diferenta pe teren. Pentru a fi cel mai bun trebuie sa te antrenezi din greu, dar pentru ceea ce face Cesc nu poti sa te antrenezi. Cu un asemenea talent te nasti. Poti incerca sa inveti cat de mult vrei, dar niciodata nu vei fi invatat cum sa vezi o pasa in modul in care o vede el", a adaugat jucatorul catalan.

Cupa Mondiala - Argentina are sansa ei

Trofeul Cupei Mondiale ii lipseste lui Lionel Messi din vitrina, dar argentinianul crede in sansa nationalei sale. "Spania are jucatori minunati, ei sunt campionii Europei si se vor descurca bine. Cred ca vor fi aceleasi cinci sau sase echipe ca de obicei care vor reprezenta o mare amenintare. Chiar cred ca Argentina are jucatori extraordinari si cred ca putem ajunge departe. Ca in orice alt turneu international major trebuie sa ai putin noroc pentru a castiga. Va trebui sa aratam ca avem o inima mare".