Ionut Lupescu a confirmat, in cursul zilei de vineri, ca se va renunta la arbitri din strainatate in returul Ligii 1 la fotbal, masura fiind impusa de o conventie UEFA. "Doar noi, San Marino si Azerbaidjan mai aducem arbitri straini", a precizat oficialul din cadrul FRF. In alta ordine de idei, Stadionul Lia Manoliu va fi finalizat in luna mai a anului 2011.

"Comitetul Executiv a luat o decizie in privinta arbitrilor straini si aceasta va fi mentinuta. Sub nici o forma nu vom mai accepta arbitri straini la meciurile din Liga I in retur. Nu ne putem permite sa nu semnam conventia UEFA privitoare la arbitraj, care prevede ca meciurile din campionatul intern sa fie arbitrate doar de romani. Numai noi, San Marino si Azerbaidjan nu am semnat aceasta conventie", a declarat Ionut Lupescu, citat de NewsIn.

In alta ordine de idei, Lupescu a mai precizat ca stadionul Lia Manoliu va fi finalizat pana in luna mai a anului viitor, aceasta fiind data limita pana la care UEFA vrea ca arena sa fie gata.

"Contractele pe care le-am semnat noi pentru gazduirea finalei Liga Europa din anul 2012 si a turneului final al CE Under 19 din anul 2011 presupun niste conditii. Pentru a putea gazdui finala, stadionul trebuie sa fie gata cu un an inainte si noi avem convingerea ca lucrarile vor fi finalizate in luna mai a anului 2011, mai putin acoperisul, care va fi montat in trei luni", a conchis Ionut Lupescu.