Adus pentru o suma record pe Santiago Bernabeu (cei mai multi bani platiti vreodata pentru un fotbalist), Cristiano Ronaldo ii costa pe madrileni nu mai putin de 29 de milioane de euro pe stagiune, ceea ce inseamna ca la fiecare partida lusitanul goleste vistieria galacticilor cu 483.000 de euro, conform Marca.

Adus pentru aproximativ 96 de milioane de euro, atacantul incaseaza 13 milioane pe sezon conform intelegerii parafate in vara anului 2009 cu Madridul.

Ronaldo a semnat pentru sase ani, ceea ce inseamna ca va castiga 78 de milioane pentru sederea pe Santiago Berbabeu.

Daca adunam cat a costat plus cat incaseaza, portughezul il costa pe Florentino Perez nu mai putin de 174 de milioane de euro. Tinand cont de faptul ca va sta, cel putin conform contractului semnat, sase ani la galactici, lustianul inghite anual 29 de milioane de euro.

In situatia in care Realul castiga Liga Campionilor (13 partide), triumfa in Cupa Spaniei (9 partide) si joaca toate meciurile din Primera Division (38 de dispute), Ronaldo ar bifa 60 de meciuri intr-un sezon. Acest lucru inseamna ca la fiecare partida, Cristiano ii costa pe madrileni 483.000 de euro.

Real Madrid are asigurari medicale pentru jucatorii sai in cazul unor accidentari, dar acestea acopera doar primele 15 zile in care fotbalistul se afla sub ingrijirea medicilor. Cum Ronaldo va lipsi o luna de zile (opt meciuri - 3.8 milioane de euro pierdere), costurile ultimelor doua saptamani vor fi acoperite de club, ceea ce inseamna ca Madridul a inregistrat o pierdere de aproximativ doua milioane de euro prin accidentarea lui Cristiano.

In aceste conditii, iritarea oficialilor madrileni in legatura cu folosirea lui Ronaldo la nationala (fapt care a dus la o accidentare de o luna de zile) pare a fi indreptatita, Realul pierzand bani importanti atunci cand castigatorul Balonului de Aur nu se afla pe gazon.