Adrian Mutu a trimis o scrisoare catre Chelsea, Comitetul de Disciplina al FIFA si catre Josep Blatter, presedintele forului fotbalistul mondial, in care precizeaza ca nu are de unde sa plateasca datoria de 17 milioane de euro catre The Blues, dar propune sa faca donatii importante catre organizatiile antidrog pentru ca datoria sa-i fie stearsa de catre britanici, informeaza Violanews.

"Imi pare rau pentru ceea ce s-a intamplat cat am jucat la Chelsea si nu am putut sa ma ridic la nivelul asteptarilor, dar consider ca se poate ajunge la o intelegere din partea ambelor parti. Propun ca in schimbul sumei in discutie sa efectuez trazactii importante unei asociatii din Florenta, sau din alt oras italian, care se ocupa cu recuperarea tinerilor care au avut probleme cu consumul de substante interzise, alaturi de o alta donatie unei organizatii alese de Chelsea in Londra sau in Anglia, plus inca una in Romania", a declarat Adrian Mutu, citat de Violanews.

Romanul asteapta un raspuns de la Chelsea, iar o eventuala intelegere intre cele doua parti s-ar realiza numai sub patronajul FIFA.

Mutu a mai precizat ca nu are de unde sa plateasca respectiva suma, lucru care ar fi greu de realizat, daca nu chiar imposibil, si pentru o companie cu nume mare in economia mondiala.

Chelsea Londra i-a reziliat intelegerea lui Adrian Mutu in data de 29 octombrie 2004, imediat dupa ce romanul a fost depistat pozitiv la un control antidoping. Fotbalistul a fost suspendat 7 luni, pana pe 18 mai 2005, dupa care a ajuns la Juventus Torino din postura de fotbalist liber de contract. Londonezii au declarat ca acest scandal le-a provocat pierderi de 13 milioane de lire sterline si cer ca Adrian Mutu sa le plateasca suma de 17.173.990 euro.