A sosit la Juventus in 2005, imbracand tricoul Batranei Doamne pentru 32 de partide. Cu toate ca venea dupa o perioada mai putin fasta a carierei la Chelsea Londra, Adrian Mutu este regretat si acum de Juventus, club care isi reproseaza faptul ca l-a lasat pe roman sa plece mult prea usor la Fiorentina in 2006.

Retrogradarea torinezilor in iulie 2006 ( pentru implicarea in scandalul de coruptie Calciopoli) i-a determinat pe diriguitorii lui Juventus sa-l vanda pe atacantul roman la Fiorentina, Adi reusind la formatia Viola 54 de goluri in 78 de partide.

"Nu ma intereseaza niciun fost jucator al echipei noastre, cu exceptia lui Mutu. El este singurul pe care l-as readuce la Juventus", a declarat Alessio Secco, directorul sportiv al lui Juventus, citat de presa din Peninsula.

Decarul echipei nationale a Romaniei mai are contract cu Fiorentina pana in anul 2013, florentinii refuzand in vara lui 2008 o oferta de 20 de milioane de euro venita din partea echipei AS Roma.

De-a lungul carierei, Adrian Mutu a evoluat la FC Arges, Dinamo, Inter Milano, Hellas Verona, AC Parma, Chelsea, Juventus si Fiorentina.