Evolutia entuziasmanta a lui Standard Liege a castigat respectul ziaristilor din Italia. Ladislau Boloni face istorie la Liege. O echipa fara jucatori cu nume s-a impus in Grupa C a Cupei UEFA pe primul loc. Standard a obtinut calificarea in runda urmatoare gratie unei victorii superbe obtinuta in fata Sampdoriei.

Scorul a fost stabilit inca din prima repriza. De Camargo, ('23), Onyewu (33) si Jovanovici ('42) au perforat poarta nefericitului Castellazzi. Cu Antonio Cassano lasat pe banca, Sampdoria nu a emis nicio pretentie. Belgienii au presat inca din start, italienii pur si simplu improvizau in defensiva pentru ca nu reuseau sa contracareze atacurile gazdelor. Faza primului gol este geniala. Jovanovici a facut o "bicicleta" pe partea stanga, i-a centrat perfect lui De Camargo, care a deschis scorul cu o lovitura de cap.

Italienii nu se trezesc din pumni si Onyewu inscrie cu capul din careu. Jovanovici stabileste scorul final, dupa ce a primit o minge in diagonala de toata frumusetea si care l-a lasat singur cu portarul advers.

Partea a doua a fost la fel de frumoasa. Italienii irosesc singura ocazie a lor prin Stankevicius ('61). Apoi, Jovanovici ('70) si Mbokani ('71) rateaza doua ocazii monumentale. Cu zece minute inainte de final, belgienii isi opresc iuresul si isi primesc meritatele aplauze.

1-0

2-0

3-0