Selectionerul Victor Piturca redeschide razboiul cu contestatarii sai, antrenorul primei reprezentative a Romaniei precizand inainte de cruciala partida cu Franta ca el este cel care a adus nationala de fotbal pe linia de plutire, dupa mai multe campanii de calificare ratate. Cu zambetul pe buze, Piti este optimist inainte de marele meci cu Henry, Benzema si Gourcuff.

"Am o experienta bogata la acest nivel si sunt sigur ca putem face fata. Am facut multe analize pe baza jocului francezilor si pot spune ca baietii au raspuns bine cerintelor mele. Debutantii s-au adaptat bine si ii simt pe toti conectati la marele meci. Am readus echipa nationala pe linia de plutire, iar cei care ma contesta nu au acest drept", a declarat Piturca la conferinta de presa sustinuta in cursul zilei de vineri.

Tehnicianul este multumit si de starea gazonului existent pe stadionul Farul, cu toate ca acesta nu arata in cele mai bune conditii: "Terenul este intr-o stare foarte buna si nu vreau sa ploua la ora meciului. Starea gazonului nu ajuta pe nimeni, daca Olanda ne batea pe acea vreme urata ne-am fi plans noi de conditiile de joc si nu ei", a conchis Piturca.

Starea de spirit in sanul echipei nationale este una destul de buna, fotbalistii fiind mereu pusi pe glume. De un tratament aparte din partea selectionerului s-a bucurat Adrian Mutu, cel care a discutat destul de mult cu Victor Piturca pe durata antrenamentului tricolorilor si care a stat in autocar langa antrenor.