Secretarul general al LPF, Vali Alexandru, a oferit o serie de explicatii legate de decizia Comisia de Disciplina a FRF. Oficialul a precizat ca depunctarea se aplica pentru campionatul recent incheiat si nu pentru campionatul viitor.

Desi in Serie A, in scandalul Calciopoli, deciziile au fost atat pentru sezonul in curs cat si pentru sezonul urmator, Alexandru s-a incurcat in explicatii atunci cand analistii Realitatea tv l-au intrebat de ce aceasta depunctare nu opereaza incepand si din sezonul viitor : "Legea se produce acolo unde se produce. Aici vorbim de Romania, nu de Italia. Va fi un Comitet Executiv la St. Gallen si atunci decizia va fi validata", a spus Alexandru la Realitatea Tv.

Legat de modul cum Gigi Becali va fi impiedicat sa ajunga pe stadion pentru doi ani, Alexandru a spus ca "nu pot sa discut despre acest lucru decat la o cafea, la o sueta."

Oficialul a admis ca Steaua ar putea sa fie exclusa din Liga Campionilor. "Daca Regulamentele UEFA prevad reglementari in acest caz, atunci se pote judeca si sa se ia masuri".