FCSB a fost 69 de minute în avantaj la Londra în fața lui West Ham, dar englezii au întors rezultatul și au învins cu 3-1. În aceste condiții, Nicolae Dică a vorbit după partidă despre elementul care a făcut diferența între un rezultat pozitiv și eșecul de pe Stadionul Olimpic din capitala Marii Britanii.

Nicolae DicaFoto: JACK GUEZ / AFP / Profimedia

Faza cheie din West Ham vs FCSB: A fost sau nu penalti? - Părerea specialistului

FCSB a jucat foarte bine în prima parte a meciului de la Londra, a deschis scorul împotriva celor de la West Ham (prin Cordea în minutul 34), dar trupa lui David Moyes a obținut victoria grație golurilor înscrise de Bowen ('69, penalty), Emerson ('75) și Antonio ('90).

Nicolae Dică: Penaltiul făcut cadou celor de la West Ham ne-a costat

„Am făcut un cadou, acel penalti, am jucat şaptezeci de minute, apoi am primit şi al doilea gol. Nu trebuie să mai facem aceste cadouri.

Am reuşit 70 de minute să ne ridicăm la nivelul unei echipe din Anglia cu un buget foarte mare şi asta este extrem de important. Mă bucur, dar trebuie să învăţăm că e nevoie să ducem 90 de minute, 95 de minute.

Aşa se întâmplă şi în campionat, şi în cupele europene. Trebuie să învăţăm asta. Trebuie să fim pregătiţi să jucăm din trei în trei zile, aşa cum joacă toată lumea” - Nicolae Dică, conform Pro Arena.

Andrei Cordea, marcatorul FCSB cu West Ham, consideră că penaltiul englezilor nu trebuia acordat

Andrei Cordea susține că el și colegii lui consideră că penaltiul acordat celor de la West Ham a fost o greșeală de arbitraj.

„Am practicat un fotbal bun. Probabil că dacă nu se acorda penalti-ul, astăzi nu pierdeam meciul. Am vorbit cu colegii în vestiar şi nu credem că a fost penalti.

În tribune au fost mulţi români şi când am marcat a fost o senzaţie foarte frumoasă, extraordinară.

Acum urmează Anderlecht, jucăm acasă şi sperăm să umplem stadionul. Trebuie să câştigăm” - Andrei Cordea, conforom Pro Arena.

Programul celor de la FCSB în Grupa B din Conference League

West Ham United - FCSB 3-1

15 septembrie (22:00): FCSB - Anderlecht

6 octombrie (19:45): Silkeborg IF - FCSB

13 octombrie (22:00): FCSB - Silkeborg IF

27 octombrie (19:45): Anderlecht - FCSB

3 noiembrie (22:00): FCSB - West Ham United.

De știut:

  • Prima clasată se va califica în optimile competiției, în timp ce a doua va disputa un play-off cu o echipă care a ocupat locul trei în grupele de Europa League.