FCSB a condus-o pe West Ham la Londra preț de 69 de minute (a pierdut cu 3-1), moment în care un penalti a schimbat cursul partidei din grupele Conference League. Duelul dintre Ștefan Târnovanu și Maxwell Cornet a produs multe discuții aprinse printre microbiști, părerile fiind împărțite.

Duelul dintre Stefan Tarnovanu si Maxwell CornetFoto: Michael Zemanek / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ion Crăciunescu spune că a fost penalti pentru West Ham în meciul cu FCSB

Cordea (34') a deschis scorul la Londra, dar pe o ieșire a portarului Ștefan Târnovanu centrul partidei a dictat lovitură de la 11 metri pentru gazde.

Decizia arbitrului a fost contestată de jucătorii celor de la FCSB, dar și de mulți dintre fanii care au privit la televizor meciul de joi seara.

Ion Crăciunescu, fostul arbitru internațional, a discutat la Pro Arena despre faza care a întors până la urmă soarta meciului de la Londra.

„Portarul nu joacă mingea, iar adversarul joacă mingea. Dacă nu joacă mingea, cum putem spune că Cornet îl lovește pe Târnovanu.

Portarul nu joacă mingea și ajunge la un contact cu jucătorul care joacă mingea.

Îmi pare rău că am pierdut, sunt ofticos. De la CFR mă așteptam mai mult, combatantele au fost diferite” - Ion Crăciunescu,la Pro Arena.

„Când ești egalat după o fază ca aia, apar frustrările. Nu te poți plasa decât în limitele regulilor jocului. Trebuie să le reamintim că e o dispută între un atacant și un portar.

Cine lovește mingea? Atacantul! Portarul nu atinge mingea. Nu e nicio fază controversată. Portarul sare asupra unui adversar și se sancționează cu 11 metri.

Nu e o fază complicată. Portarul vrea să joace mingea, dar nu reușește. A ieșit să o boxeze, asta trebuia să facă, nu să prindă balonul. Dacă întindea un brat și lovea mingea, nu era 11 metri.

Are prim-planul, dar nu a boxat, a vrut să prindă. Probabil pentru că atacantul nu avea talie, l-a făcut să creadă că prinde mingea cu ambele mâini. Dacă atingea el primul, nu mai era penalti” - Adrian Porumboiu, la Pro Arena.

Nu de aceeași părere este Dumitru Dragomir, fostul conducător al Ligii Profesioniste de Fotbal din România.

„Nu a fost niciun penalti, indiferent de părerea altora. Nu a fost și nu va fi niciodată.

Portarul vine să dea cu pumnul și este faultat. Arbitrul hoțoman a comis-o. Convingerea mea este că a mai comis-o astăzi de două-trei ori” - Dumitru Dragomir, la gsp.ro.

În celălalt meci din Grupa B, Anderlecht a trecut cu 1-0 de Silkeborg (Silva '80).

Conference League: CFR Cluj, doar remiză în Kosovo (1-1 vs FC Ballkani)

Programul celor de la FCSB în Grupa B din Conference League

West Ham United - FCSB 3-1

15 septembrie (22:00): FCSB - Anderlecht

6 octombrie (19:45): Silkeborg IF - FCSB

13 octombrie (22:00): FCSB - Silkeborg IF

27 octombrie (19:45): Anderlecht - FCSB

3 noiembrie (22:00): FCSB - West Ham United.

De știut:

Prima clasată se va califica în optimile competiției, în timp ce a doua va disputa un play-off cu o echipă care a ocupat locul trei în grupele de Europa League.