Simona Halep și Sorana Cîrstea au anunțat de-a lungul timpului că nu sunt prietene, ci relația lor se bazează pe respect. Totuși, cele două sportive ar putea face din nou echipă pentru România la Billie Jean King Cup.

Simona HalepFoto: SMG / Zuma Press / Profimedia

>> Simona Halep a dezvăluit cum s-a simțit în momentul în care a aflat despre testul pozitiv la roxadustat

George Cosac, despre relația dintre Simona Halep și Sorana Cîrstea: „Nu mai au nimic de împărțit”

România s-a calificat în optimile Billie Jean King Cup, unde va întâlni Japonia, iar președintele Federației Române de Tenis le vede pe Simona Halep și Sorana Cîrstea jucând din nou sub tricolor.

Deși Sorana s-a retras din echipa României în 2018, iar relația despre relația dintre cele două s-a vorbit că nu este cea mai bună, George Cosac susține că acestea „nu mai au nimic de împărțit”.

„Eu zic că securea e îngropată de mult. Nu mai au nimic de împărțit acum. Dacă a fost ceva între ele, probabil că a fost într-o anumită perioadă.

Între ele a existat o rivalitate sportivă, dar n-a existat ură. A fost amplificat mai mult de presă. Fiind un sport indvividual fiecare avea orgoliu ei. Ambele au o personalitate foarte puternică.

Cred că fetele au ajuns la o maturitate și pot gândi pozitiv. Dacă vor fi în plenitudinea forțelor, nu cred că Horia Tecău va trebui să le convingă foarte mult să joace la turneul final.

Cred că vor dori să vină, pentru că sunt ferm convins, așa cum am mai spus-o, cu ambele în echipă România poate câștiga trofeul Billie Jean King Cup. Sau măcar să jucăm finala, așa cum au făcut-o cu mulți ani în urmă Ion Țiriac și Ilie Năstase, în Cupa Davis” – a declarat George Cosac, pentru Fanatik.

De știut:

  • România s-a calificat la turneul final după 3-2 cu Ucraina. Din echipa lui Horia Tecău au făcut parte Ana Bogdan (64 WTA), Jaqueline Cristian (73 WTA), Anca Todoni (196 WTA) şi Mara Gae (1069 WTA).
  • La ultimul meci disputat în Billie Jean King Cup (3-1 vs Kazahstan în barajul pentru turneul final), Japonia a fost reprezentată de Nao Hibino (85 WTA), Mai Hontama (118 WTA), Naomi Osaka (197 WTA / fostă lideră mondială și câștigătoare a patru titluri de Grand Slam), Shuko Aoyama (20 WTA la dublu) și Ena Shibahara (21 WTA la dublu). Căpitan este Ai Sugiyama, fostă lideră WTA la dublu (cel mai sus la simplu a fost pe locul 8).

Billie Jean King Cup 2024, programul turneului final

Optimi: 12-14 noiembrie

Sferturi: 15-17 noiembrie

Semifinale: 18-19 noiembrie

Finala: 20 noiembrie.