In varsta de 18 ani, mijlocasul Vlad Dragomir a fost inclus in lotul lui Arsenal pentru meciul din Europa League impotriva celor de la BATE Borisov. Arsene Wenger, antrenorul "tunarilor", a declarat ca stilul lui Dragomir ii aminteste de cel al lui Jack Wilshere, cel mai tanar debutant din istoria lui Arsenal in Premier League (16 ani si 256 de zile).

HotNews.roFoto: Hotnews

"Vlad Dragomir este un baiat din Romania, care este alaturi de noi de cativa ani. Este un numar 10, in stilul lui Wilshere, stangaci si creativ", l-a caracterizat Wenger pentru jurnalistii englezi, potrivit Digi Sport.

"Vedem multi jucatori tineri, care au un viitor aici. Faptul ca se antreneaza si calatoresc alaturi de noi este foarte important pentru ei. Acum depinde de ei sa faca fata acestei presiuni", a spus fundasul german Per Mertesacker.

Vlad Dragomir a fost inclus pentru prima data in lotul primei echipe, desi s-a antrenat de mai multe ori sub comanda lui Arsene Wenger.

"Tocmai am primit o veste mare de la Londra si ma bucur sa o impart cu voi. Vlad Dragomir va fi in lotul lui Arsenal pentru meciul din Europa League cu BATE Borisov, de joi. E prima lui aparitie in lotul echipei mari. Am incredere ca e prima din multele!", a scris agentul Catalin Sarmasan intr-un mesaj pe Facebook.

Jucatorul roman a ajuns la Arsenal in 2015, cand a fost cumparat de la ACS Poli Timisoara in schimbul sumei de 115.000 de euro.

Partida dintre BATE Borisov si Arsenal, din a doua etapa a grupelor Europa League, se va disputa joi, de la ora 20:00 si va putea fi urmarita in direct pe Telekom Sport 3.