Cu doar 6 puncte obtinute dupa 6 partide disputate, Romania isi joaca ultima sansa de a mai spera la Campionatul Mondial din Rusia. Echipa antrenata de Christoph Daum va infrunta reprezentativa Armeniei, victoria fiind cuvantul de ordine pentru tricolori in meciul de pe "Arena Nationala". Confruntarea este programata la ora 21:45 si va fi transmisa in direct pe TVR 1 si Live Text pe HotNews.ro.

Christoph DaumFoto: frf.ro

Clasamentul nu arata deloc bine pentru nationala Romaniei. Tricolorii se afla pe locul 4, la o distanta de 10 puncte fata liderul Polonia. Cu doar 6 puncte acumulate dupa 6 etape disputate in preliminariile CM din 2018, elevii lui Daum inca mai spera la locul secund, diferenta fata de Muntenegru (locul 2) si Danemarca (locul 3) fiind de patru puncte. Romaniei nu ii sunt insa suficiente propriile rezultate pentru a ajunge pe locul doi, cel care duce la baraj.

Lotul Romaniei pentru meciul cu Armenia si numerele pe care le vor purta tricolorii:

1. Costel Pantilimon, 12. Ciprian Tătărușanu, 16. Florin Niță

2. Romario Benzar, 3. Alin Toșca, 4. Cosmin Moți, 5. Bogdan Țîru, 6. Vlad Chiricheș, 15. Valerică Găman, 20. Sergiu Hanca, 21. Cristian Ganea, 22. Steliano Filip

7. Alexandru Chipciu, 8. Mihai Pintilii, 10. Alexandru Maxim, 13. Alexandru Băluță, 17. Ciprian Deac, 18. Răzvan Marin , 23. Nicolae Stanciu

9. Florin Andone, 11. Adrian Popa, 14. Andrei Ivan, 19. Bogdan Stancu

Echipele probabile:

Romania (4-2-3-1): Tătăruşanu - Benzar, Chiricheş, Toşca, C. Ganea - Pintilii, N. Stanciu - Chipciu, Băluţă, Stancu - Fl. Andone

Antrenor: Christoph Daum

Armenia (4-2-3-1): Beglaryan - Hambardzumyan, Voskanyan, Andonian, Daghbashyan - Yedigaryan, Grigoryan - Pizzelli, Mkhitaryan, Barseghyan - Ozbiliz

Antrenor: Artur Petrosyan

Meciul va fi condus la centru de arbitrul croat Ivan Bebek. Acesta va fi ajutat de catre asistentii Tomislav Petrovic si Miro Grgic, in timp ce al patrulea oficial va fi Duje Strukan. Observator de arbitri a fost delegat israelianul Shteif Shmuel, iar delegat de joc va fi Leonid Kaloshin din Rusia.

Intalniri directe:

De-a lungul timpului, tricolorii s-au mai intalnit de patru ori cu reprezentativa Armeniei, inregistrand trei succese si un rezultat de egalitate:

17 noiembrie 2004, Erevan: Armenia - Romania 1-1, preliminarii CM - A marcat: Marica

8 iunie 2005, Constanta: Romania - Armenia 3-0, preliminarii CM - Au marcat: Ov. Petre, Bucur (2)

28 februarie 2006, Nicosia: Armenia - Romania 0-2, meci amical - Au marcat: Maftei, Cocis

8 octombrie 2016, Erevan: Armenia - Romania 0-5, preliminarii CM - Au marcat: Stancu, Adi Popa, Razvan Marin, Stanciu, Chipciu.

Ce au spus cei doi antrenori:

Christoph Daum

"Ca antrenor am trecut prin multe situatii dificile in 30 de ani de cariera, am pierdut si castigat meciuri importante, dar intotdeauna mi-am asumat responsabilitatea. Nu mi-e teama de reactia suporterilor, prin fiecare meci am devenit mai puternic. Acum sunt optimist ca vom face un meci bun, ca vom obtine un rezultat bun si vom avea o relatie buna cu fanii. Eu sunt motivat si in asta cred. Cred ca daca jucatorii isi vor depasi limitele, ca in meciul cu Chile (amicalul din iunie, scor 3-2), acestea vor fi consecintele. Daca aveam o pozitie mai buna in grupa cu siguranta am fi avut mai multi suporteri maine. Trebuie sa luptam in acest meci pentru a readuce aceasta atentie inspre echipa nationala. Trebuie sa aratam si o imagine buna, pentru a intari aceasta relatie cu spectatorii. Meciul cu Chile este punctul de la care trebuie sa plecam si trebuie sa urmam aceasta linie", a spus Christoph Daum.

"Nu stiu daca in acest moment e un avantaj ca am castigat la Erevan, pentru ca acum Armenia e cu totul alta echipa, e o echipa noua, a un alt sistem de utilizare a contraatacului, e o echipa total diferita fata de Erevan, dar va asigur ca jucatorii sunt bine pregatiti, avem informatii despre minusurile si plusurile Armeniei, acum ramane sa punem in practica potentialul nostru, sa controlam jocul, sa dominam si sa inscriem".

"Maine vom folosi un sistem defensiv care sa se poata transforma pe durata partidei in functie de evolutie. Cred ca nu am gresit cand am folosit sistemul cu trei fundasi centrali cu Polonia si Danemarca, dar faptul ca nu am castigat e cu totul altceva. Am incredere ca jucatorii dau maximum, tot ce pot in acest moment, si le multumesc pentru cum reactioneaza, pentru ca sunt gata sa dea totul pentru Romania", a adaugat selectionerul Romaniei.

Artur Petrosyan

"Am incredere in jocul nostru ca ne va aduce un rezultat bun in partida de maine cu Romania. La echipa noastra au avut loc foarte multe schimbari dupa meciul pierdut la Erevan cu 0-5 in fata Romaniei. Am incercat sa transformam in bine foarte multe lucruri si sunt sigur ca ideile pe care le vom pune in practica ne vor aduce un rezultat pozitiv. Jucatorii sunt pregatiti 100 la suta si cred ca maine vom avea parte de un meci foarte interesant. Echipa ca intreg este cel mai periculos jucator al Romaniei. Sincer sa fiu, la inceputul preliminariilor nu ma asteptam ca Romania sa aiba in acest moment acelasi numar de puncte ca noi", a spus Artur Petrosyan.

"A fost un meci diferit la Erevan cu Romania. Am avut atunci un jucator eliminat si s-a dat un penalty impotriva noastra inca de la inceputul partidei, iar apoi ne-a fost dificil sa mai revenim in joc. Dar de atunci lucrurile s-au schimbat. Obiectivul nostru este sa castigam fiecare partida. Noi nu avem obiectivul de a ne califica in aceasta campanie. Ne propunem sa ne dezvoltam pas cu pas", a adaugat tehnicianul armean.

"Trebuie sa fiu sincer si sa spun ca nu cred ca Romania are in momentul de fata un jucator de nivelul lui Mhitarian. Dar sa nu credeti ca nu cunosc jucatorii romani. Stiu ca Romania are jucatori buni, cu potential, insa niciunul dintre ei nu este in acest moment la nivelul lui".

S-au disputat in Grupa E pana acum:

Romania - Muntenegru 1-1

Danemarca - Armenia 1-0

Kazahstan - Polonia 2-2

Armenia - Romania 0-5

Muntenegru - Kazahstan 5-0

Polonia - Danemarca 3-2

Kazahstan - Romania 0-0

Danemarca - Muntenegru 0-1

Polonia - Armenia 2-1

Armenia - Muntenegru 3-2

Danemarca - Kazahstan 4-1

Romania - Polonia 0-3

Armenia - Kazahstan 2-0

Muntenegru - Polonia 1-2

Romania - Danemarca 0-0

Kazahstan - Danemarca 1-3

Muntenegru - Armenia 4-1

Polonia - Romania 3-1

Clasament:

1 Polonia 16 puncte (15-7)

2 Muntenegru 10 (14-7)

3 Danemarca 10 (10-6)

4 Romania 6 (7-7)

5 Armenia 6 (7-14)

6 Kazahstan 2 (4-16).

Au mai ramas de disputat:

1 septembrie 2017: Kazahstan - Danemarca (ora 19:00), Danemarca - Polonia, Romania - Armenia (ora 21:45)

4 septembrie 2017: Armenia - Danemarca (ora 19:00), Muntenegru - Romania, Polonia - Kazahstan (ora 21:45)

5 octombrie 2017: Armenia - Polonia (ora 19:00), Muntenegru - Danemarca, Romania - Kazahstan (ora

21:45)

8 octombrie 2017: Danemarca - Romania, Kazahstan - Armenia, Polonia - Muntenegru (ora 19:00).

Castigatoarele celor 9 grupe de calificare obtin dreptul de a juca la Campionatul Mondial de fotbal, in timp ce 8 din cele 9 ocupante ale locurilor secunde vor disputa un baraj, in dubla mansa.