Toti jucatorii din nationala Rusiei, participanti la Cupa Mondiala din 2014, sunt vizati de o ancheta de dopaj, anunta Mail on Sunday, citat de News.ro.

Rusia, la CM 2014Foto: fifa.com

Federatia rusa de fotbal, cu ajutorul Guvernului rus, ar fi institutionalizat dopajul in cadrul echipei nationale, manipuland esantioane de urina si recurgand la produse mascante.

La 9 decembrie 2016, avocatul canadian Richard McLaren a dat publicitatii un nou raport, conform caruia peste 1000 de sportivi rusi au beneficiat de un program de dopaj "sponsorizat de stat" timp de patru ani, incepand din 2011. In noul raport sunt mentionati si patru medaliati de la Jocurile Olimpice de iarna de la Soci, din 2014, si cinci de la Jocurile Olimpice de vara de la Londra, din 2012. Raportul descrie "o conspiratie institutionala" in care au fost implicate si serviciile secrete ruse, subliniindu-se faptul ca sportivii nu au actionat singuri, ci ca parte a unui program.

Citeste si:

Raportul McLaren: Peste 1000 de sportivi au fost implicati in sistemul de dopaj institutionalizat din Rusia; Ness si sare pentru modificarea probelor de urina

Directoarea Agentiei Ruse Antidoping recunoaste ca in Rusia a existat "o conspiratie institutionala" cu privire la dopaj