Echipajul feminin de dublu rame al României, format din Ioana Vrânceanu şi Roxana Anghel, a cucerit duminică medalia de aur la Campionatele Europene de la Szeged, Ungaria.

Canotaj, echipaj al RomanieiFoto: Darko Vojinovic / AP / Profimedia

Ioana Vrânceanu şi Roxana Anghel, aur pentru România la CE Canotaj

Sportivele noastre au dominat cursa de la un capăt la celălalt.

Ioana Vrânceanu şi Roxana Anghel au fost cronometrate cu timpul de 07 min 52 sec 05/100, ele fiind urmate de Grecia (08:00.87) şi de Croaţia (08:03.13).

Reamintim că este a treia medalie de aur pentru România, după ce Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc au câştigat, sâmbătă, în proba de dublu vâsle feminin, categorie uşoară, iarAndrei Cornea și Marian Enache au adus prima medalie de aur a României la masculin la CE de Canotaj de la Szeged, Ungaria. Vorbim despre proba de dublu vâsle (M2x)..

La dublu rame masculin (M2-), echipajul format din Florin Arteni şi Florin Lehaci a obţinut, tot duminică, medalia de argint.

În cursul zile de sâmbătă, 27 aprilie, România a obţinut trei medalii la CE de Canotaj, una de aur, una de argint şi una de bronz.

Aurul a fost obţinut la dublu vâsle, categorie uşoară (Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc), argintul a fost câştigat la patru rame feminin (Mădălina Bereş, Maria Lehaci, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş), iar bronzul la 8+1 masculin (Mihăiţă Ţigănescu, Ciprian Tudosă, Constantin Adam, Mugurel Vasile Semciuc, Florin Arteni, Sergiu Bejan, Ştefan Berariu, Florin Lehaci, Adrian Munteanu).