Andrei Cornea și Marian Enache au adus prima medalie de aur a României la masculin la CE de Canotaj de la Szeged, Ungaria. Vorbim despre proba de dublu vâsle (M2x).

Canotaj, echipaj al RomanieiFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

„Băieții au condus detașat cursa încă de la start și au reușit să aducă prima medalie de aur la masculin pentru țara noastră la CE 2024. Felicitări!”, transmite Federația Română de Canotaj pe contul oficial de Facebook.

Simona Radiș și Ancuța Bodnar (campioane olimpice en-titre la Tokyo 2020) au cucerit medalia de bronz în proba de dublu vâsle feminin (W2x).

Reamintim că tot duminică echipajul feminin de dublu rame al României, format din Ioana Vrânceanu şi Roxana Anghel, a cucerit medalia de aur la Campionatele Europene de la Szeged, Ungaria.

La dublu rame masculin (M2-), echipajul format din Florin Arteni şi Florin Lehaci a obţinut, tot duminică, medalia de argint.

În cursul zile de sâmbătă, 27 aprilie, România a obţinut trei medalii la CE de Canotaj, una de aur, una de argint şi una de bronz.

Aurul a fost obţinut la dublu vâsle, categorie uşoară (Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc), argintul a fost câştigat la patru rame feminin (Mădălina Bereş, Maria Lehaci, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş), iar bronzul la 8+1 masculin (Mihăiţă Ţigănescu, Ciprian Tudosă, Constantin Adam, Mugurel Vasile Semciuc, Florin Arteni, Sergiu Bejan, Ştefan Berariu, Florin Lehaci, Adrian Munteanu).