Magistratii de la Tribunalul Brasov au respins, miercuri, intrarea in faliment ceruta de creditorii clubului de fotbal FC Brasov si au acceptat un nou plan de reorganizare, informeaza News.ro. FC Brasov, echipa care evolueaza in Liga a II-a, are datorii de 7 milioane de euro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Problemele pentru clubul FC Brasov au inceput in primavara, dupa ce primul plan de reorganizare a fost respins de 78% dintre creditori. Fiscul are de recuperat cei mai multi bani de la clubul de fotbal, urmat de mai multi jucatori care nu si-au primit salariile restante. Dupa ce planul de reorganizare a fost respins, administratorul judiciar a cerut declararea falimentului de catre Tribunalul Brasov.

Dupa mai multe termene de judecata, reprezentantul TOP Expert SPRL care se ocupa de reorganizarea clubului a cerut instantei sa nu accepte intrarea in faliment.

"Va solicitam sa admiteti intocmirea unui nou plan de reorganizare al clubului. In acest moment, FC Brasov isi desfasoara activitatea, am recuperat de la Steaua 375.000 de euro din transferul lui Chipciu la Anderlect si s-au platit la bugetul de stat toate obligatiile curente in valoare de aproximativ un milion de lei. Sunt discutii si contracte preliminare cu 30 de sponsori care se pot finaliza doar cand vom avea o situatie certa a clubului", a spus Laurentiu Nica, in fata magistratilor de la Tribunalul Brasov, saptamana trecuta.

Miercuri, magistratii au pronuntat sentinta si au decis sa mai dea o sansa clubului de fotbal, acceptand un nou plan de reorganizare.

"Noi am avut incredere in justitie si este o decizie pe care o asteptam. Mergem mai departe, ne dorim sa facem o echipa puternica cu care sa ne batem la promovare", a declarat Paul Enache, managerul lui FC Brasov, echipa care joaca in Liga a II-a.

Clubul de Fotbal FC Brasov are datorii de 7 milioane de euro, majoritatea sumei, aproximativ 5 milioane de euro fiind impozite neplatite la fisc. Alti 700.000 de euro reprezinta salarii neplatite la jucatori. Clubul mai are si o datorie de 1,3 milioane de euro la fostul patron Ioan Neculaie, care este cercetat penal tocmai pentru ca luat bani din conturile clubului.