Federatia Albaneza de Fotbal a demontat orice suspiciune legata de corectitudinea partidelor retur pe care trupa lui Otto Barici le-a pierdut "fara drept de apel" in fata Belarusului si Romaniei, in preliminariile Campionatului European din 2008.

"Fotbalul este un joc al victoriilor si infrangerilor. Si insuccesele trebuie acceptate, indiferent cat de dificil ar fi uneori", se precizeaza într-un comunicat emis de forul albanez, in urma acuzelor de trucare a meciurilor aduse recent de catre doi oameni importanti in Stat.

Acum citeva zile, primul minstru albanez Sali Berisha a declarat ca fotbalul din tara sa este controlat de mafia caselor de pariuri. A doua zi, ministrul culturii Ylli Pango a acuzat direct presdintele Federatiei de fotbal ca a "vandut" doua meciuri din preliminariile EURO 2008: cele cu Belarus (2-4 la Tirana) si cu Romania (1-6 la Bucuresti), in fapt ultimele partide disputate in campania preliminara.

Ministrul culturii a trimis chiar o scrisoare Uniunii Europene de Fotbal prin care solicita investigarea corectitudinii celor doua meciuri. UEFA a recunoscut oficial, ca a deschis o ancheta, în colaborare cu Biroul European de Politie (Europol), care vizeaza mai multe partide asupra carora planeaza suspiciuni. Mai mult, forul european a admis ca a fost alarmat de sumele "neobisnuite" pariate la unele confruntari din preliminariile cupelor europene si Campionatului European.