In vara, Steaua l-a vindut pe atacantul Cyril Thereau clubului Anderlecht Bruxelles cu o suma de 2,9 milioane de euro. Oferta era de nerefuzat, avind in cedere ca reprezenta de patru ori mai mult decit investise administratia din Ghencrea cind il cumparase de la Charleroi.

La Bruxelles, Thereau nu a confirmat asteptarile. Mai mult rezerva, atacantul a inceput sa priveasca cu mai mult interes spre ofertele sosite din Romania.

Initial, Thereau a refuzat Steaua, pentru ca nu a uitat in ce imprejurtari a plecat - dupa ce patronul din Ghencea amenintase ca da afara toti strainii de la echipa. In acesct context, Dinamo parea sa fie echipa cel mai bine pozitionata inmlupta pentru semnatura lui Thereau. Insa "haita" se afla in plina criza de rezultate, iar investitorii refuza sa mai bage bani, dupa ce au fost ratate cam toate obiectivele anului.

Steaua a anuntat marti, in ziua meciului cu Slavia Praga, ca transferul lui Thereau este rezolvat - francezul va juca in Ghencea timp de 6 luni, sub forma de imprumut, ceea ce inseamna ca elk va reveni la Bruxelles dupa incheierea intelegerii. Steaua va plati 200 de mii de euro pentru ca il va folosi si va participa la contractul jucatorului (impreuna cu Anderlecht).