Dupa demiterea lui Steve MacClaren (vinovat pentru eliminarea de ela EURO 2008), federatia engleza a inceput sa caute un inlocuitor pe masura pretentiilor. Prima tinta, Jose Mourinho a refuzat fara prea multe comentarii. Pentru Jose, amintirea despartirii de Chelsea este prea apropiata.

Marcello Lippi, campion mondial cu Italia anul trecut, a oferit un raspuns diplomatic, echivalent cu un refuz: "Nu putem vorbi acum despre asa ceva", chiar daca in urma cu o saptamina declarase Gazzettei dello Sport ca este gata sa revina pe banca tehnica a unei formatii.

Din Anglia a fost curtat Martin O'Neill, insa tehnicianul lui Aston Villa a declarat ca nu il intereseaza postul.

O propunere mai mult decit interesanta a venit din partea lui Franz Beckenbauer: Jurgen Klinsmann, remarcat in 2006, la comanda nationalei Germaniei, insa este greu de crezut ca britanicii ar accepta ca nationala sa fie condusa de german, spune Dietmar Hamann, mijlocasul lui manchester City, si el reprezentant al "Mannschaft"-ului...

In acest val de refuzuri, o singura voce a facut nota aparte - celebrul tehnician italian Fabio Capello s-a declarat "fascinat" de posibilitatea sa antreneze o echipa precum Anglia.

Capello a cistigat titlul in Italia cu trei echipe diferite (Juventus, Milan, Roma), a cucerit in acest an titlul in Spania, insa a fost demis de Real Madrid pentru stilul defensiv al echipei.